cookie-og-privatlivspolitik
Fredrik Bjerrehuus indstiller brydekarrieren og deltager således ikke i Thor Masters, som han har vundet fem gange.

2

Billeder

Fredrik Bjerrehuus indstiller brydekarrieren og deltager således ikke i Thor Masters, som han har vundet fem gange.
Foto: Ingrid Riis

Sport

Bjerrehuus indstiller karrieren

OL-bryder vil nu fokusere på sit fysioterapeutstudie
07. september 2021 kl. 19:50 Af Thomas Jensen

NYKØBING Fredrik Bjerrehuus, der er opvokset i Herning, men i de seneste mange år har haft base i Nykøbing og trænet i Brydeklubben, Thor stopper karrieren.

Weekendens nordiske mesterskaber i hjembyen Herning, der endte med en guldmedalje, blev bryderens sidste konkurrence.

Dermed fik han en smule oprejsning fra en lidt skuffende OL-turnering i Tokyo, hvor han tabte begge kampe, han var involveret i.

- OL gik ikke som planlagt, men det har ikke noget med beslutningen at gøre. Det har været en tung og svær beslutning, men det er den rigtige, siger Fredrik Bjerrehuus og uddyber:

- Jeg er blevet 31 år og har længe døjet med skavanker i ryg, albue og knæ, der gør, at jeg ikke kan træne ordentligt. Og jeg vil ikke gøre noget på halv kraft, så er det bedre at sige stop, mens legen er god.

Annonce

Konkurrencen er ekstrem hård i 67-kiloklassen, og Fredrik Bjerrehuus mangler da også den VM-medalje, han har stræbt efter i så mange år.


VM-medaljen mangler

- Der har lige manglet det sidste hver eneste gang, og jeg har desværre fået alt for mange fjerde- og femtepladser, men ellers husker jeg tilbage på en karriere, hvor jeg har lært utrolig mange gode mennesker at kende og set mange spændende lande, når jeg har været til stævner eller træningslejre, lyder det fra Fredrik Bjerrehuus, der især vil huske tiden i Brydeklubben Thor, hvor han blev formet som elitebryder.

- Jeg fik min opdragelse i Herning, men udviklede mig i Nykøbing. Og står Brydeklubben Thor og mangler en sparringspartner, eller kan jeg gøre noget for de unge brydere, så vil jeg rigtig gerne det, siger Fredrik Bjerrehuus, der dog ikke har tænkt sig at blive brydetræner eller lignende på fuldtid.


På skolebænken

Han har nemlig et fysioterapeutstudie, der skal færdiggøres. Det er blevet udsat nogle gange på grund af OL-drømmen, men nu skal det have fuldt fokus, understreger Fredrik Bjerrehuus.

- Jeg har tre og et halvt år tilbage, så det bliver hårdt at gå ned på SU, nu hvor Team Danmark-støtten forsvinder, men jeg skal nok klare det, fastslår den nu tidligere bryder, der ikke skal have et sidste Thor Masters med. Det store internationale brydestævne finder ellers sted om halvanden uge i Nykøbing F. Hallen.

Annonce

- Jeg har stort set ikke trænet siden OL og Thor Masters er så stærkt besat et stævne med de bedste brydere fra hele verden, så hvis man møder uforberedt op, får man røvfuld, siger Fredrik Bjerrehuus, der dog vil blive hyldet ved Thor Masters for sine fem finalesejre fra 2014 til 2017 og igen i 2019. Han deltog ikke i 2018 og 2020 på grund af skader.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Farvel Mutti 26. september 2021 kl. 23.05

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

Annonce

ANNONCE