cookie-og-privatlivspolitik
Mathias Kristensen (tv) forsøger at komme forbi Næstved-forsvarerne Andreas Moos (19) og Christian Enemark (4).
Mathias Kristensen (tv) forsøger at komme forbi Næstved-forsvarerne Andreas Moos (19) og Christian Enemark (4).
Foto: Ingrid Riis

Sport

"Bjørne" savner slagkraft

Nykøbing FC måtte nøjes med fjerdepladsen ved Belt Cup.
08. juli 2019 kl. 14:00 Af Torben Mølgaard

Annonce

NYKØBING Med tre uger til turneringsstarten testede Nykøbing FC for første gang denne sommer formen ved den dansk-tyske Belt Cup, der i weekenden blev afviklet i Nykøbing.

"Bjørnene" havnede på fjerdepladsen efter nederlag til lokalrivalen Næstved - efter straffespark - i kampen om tredjepladsen. Det fulgte efter lørdagens to puljekampe, der blev indledt med 2-0 sejr over det tyske Oberligahold fra SV Eichede og sluttede med 0-1 nederlag til HB Køge.


Sløjt foran mål

Spillemæssigt var der opløftende momenter indimellem. Der var flere fine kreative indslag i det opbyggende spil, men foran mål stod det sløjt til - uden de skadede Mikkel Dahl og Joachim Wagner - og så blev der lavet for mange individuelle fejl, specielt mod Næstved.

Dette opgør sluttede 1-1 efter 70 minutter, men det skyldtes mest en række store brændte målchancer fra gæsterne krydret med glimrende målmandsspil af henholdsvis Sebastian Olsen og Jannich Storch.

Næstved havde overrasket både negativt og positivt i puljen med nederlag til SV Todesfelde og sejr over VfB Lübeck.

"De grønne" chokerede værterne med en scoring efter bare fem minutter ved Raffaelson, der var en af tre brasilianere i startopstillingen hos den nye cheftræner Per Hansen dos Santos.

Dermed blev NFC som dagen forinden mod HB Køge fanget på sengen med en tidlig scoring.

Og så var det op ad bakke for Nykøbing, der ganske vist sad på kampen med mest boldbesiddelse men flere gange blev fanget af de lynhurtige sydamerikanere, der fluks strøg af sted, når de fik bolden foræret.

Den nye offensive spillestil med kun én på midten til i første omgang at passe de defensive opgaver tillader ikke sløset boldomgang længere fremme på banen.

Men når nu Næstved hverken ville eller kunne score på selv de mest oplagte tilbud lurede en udligning i luften. Marhias Gehrt måtte se sit forsøg afværget på målstregen, inden en af de mest iøjnefaldende spillere hos NFC, Magnus Warming, tiltvang sig et straffespark.

Det udnyttede Mathias Gehrt køligt, og så skulle kampen afgøres i en straffesparkskonkurrence.


To brændte straffespark

Her var samme Gehrt ikke så kølig, idet han misbrugte fra 11 meter-pletten. Det samme gjorde Nicolai Dohn.

Og så hjalp det intet, at både Chris Thorsheim og Nikolai Bonde nettede, for Næstved scorede på sine fire første forsøg og vandt dermed 4-2 og tredjeprænien på 4.000 Euro (ca. 30.000 kr.), mens NFC måtte nøjes med 1.000 Euro (ca. 7.500 kr.).

- Jeg har sjældent set så mange fejl, hvor vi er i boldbesiddelse, og det skal vi se at få luget ud i en fart, sagde assistenttræner Anders Due, der vikarierede for Brian Rasmussen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

AF: JOHN WENNERWALD

Skinner frem for bus 28. juni 2020 kl. 23.26

AF: JOHN WENNERWALD

Statslige arbejdspladser… 21. juni 2020 kl. 21.51

Annonce