cookie-og-privatlivspolitik
Sådan så det ud, da Nykøbing FC sidst mødte Vejle, hvor Mikkel Dahl netop havde afgjort kampen med målet til 4-2 på Vejle Stadion.
Sådan så det ud, da Nykøbing FC sidst mødte Vejle, hvor Mikkel Dahl netop havde afgjort kampen med målet til 4-2 på Vejle Stadion.
Foto: Søren Gylling Kristiansen

Sport

Bjørnene skal bide på direkte tv

Nykøbing FC møder traditionsklubben Vejle i aften.
07. november 2019 kl. 13:30 Af Thomas Jensen

Annonce

NYKØBING Det er yderst sjældent, at TV3 Sport vender snuden mod CM Arena i Nykøbing.

Men for første gang i denne sæson har tv-stationen med rettighederne til at vise 1. division rullet kameraer, ledninger og andet udstyr ud, når Vejle kommer på besøg.

Det var næppe sket, hvis modstanderen havde heddet FC Roskilde eller Fremad Amager, men tv-stationen har sine klare favoritter og ikke mindst stadion, når der skal sendes direkte fjernsyn.

Her er Nykøbing FC langt fra attraktive, ligesom CM Arena langt fra lever op til det, en moderne tv-produktion kræver nu til dags.

Men når modstanderen er oprykningsfavoritterne fra Vejle, lugter det af Superliga, og så snurrer kameraerne lystigt.


Har slået Vejle

Det ligner en alvorlig opgave for Nykøbing FC, der dog kan bryste sig af, at være et af de to hold, som har slået Vejle i denne sæson.

Den 4. august leverede NFC en fantastisk kamp på udebane, og vandt 4-2 efter halvlegsføring på 3-0.

Til det opgør virkede vejlenserne særdeles ufokuserede og helt uforberedte på, hvad NFC var for en størrelse, og allerede efter syv minutter førte falstringerne 2-0. Det blev yderligere 3-0, da Lars Pleidrup plaffede bolden op i målhjørnet lige før pausen, men i anden halvleg kom NFC i stormvejr, inden Mikkel Dahl lukkede kampen i det sidste minut til 4-2.

Så nemt går det næppe i aften. Vejle er kommet langt bedre i gang og har udover nederlaget til NFC kun tabt til Fredericia. Derfor indtager traditionsklubben fra Nørreskoven en øjeblikkelig andenplads i 1. division.


Lukker ikke mål ind

Defensiven ser også ud til at være væsentligt forbedret.

Vejle har ikke indkasseret mål i de seneste fem kampe, og det er helt nøjagtig 504 spilleminutter siden, at keeper Indy Groothuizen hev bolden ud af netmaskerne senest.

- Vejle er et rigtig godt hold, der fortjent ligger med i toppen, og vi skal være klar på dagen, ellers får vi ikke noget med fra kampen, men det føler jeg også, vi er.

- Vi fik et rigtig godt point med fra kampen i Vendsyssel i søndags, og det skal vi tage med til kampen mod Vejle, siger en optimistisk NFC-træner Brian Rasmussen.


Skarpe på dødbolde

Han har terpet standardsituationer ved alle ugens træninger indtil nu.

- Mads Greve og Kjartan Finnbogason er afsindigt skarpe på hjørnespark og dødbolde generelt. Der skal vi virkelig være koncentreret, påpeger Brian Rasmussen, der mener, at Vejle er det mest komplette hold i rækken.

- Vendsyssel er nok stærkere på de forreste pladser, men Vejle har stor kvalitet hele vejen rundt, roser Brian Rasmussen modstanderen, der skal nedkæmpes med kløgt.

- Vi skal være ekstremt påpasselige og vælge vores angreb med omhu og omtanke. På hjemmebane skulle vi gerne lidt længere frem på banen, end tilfældet var i Vendsyssel i søndags, men vi må heller ikke blive naive, lyder det fra Brian Rasmussen.

Han havde et lidt mere defensivt udgangspunkt i Vendsyssel med kun Mathias Kristensen helt fremme, og det kunne sagtens blive devisen igen mod Vejle.


Ingen ændringer

Selv om Jordan Wilson nu har afsonet sin karantæne, er det ikke givet, at han træder ind i startopstillingen, der sandsynligvis er lig med den, der lagde ud i Vendsyssel.

- Alle gjorde det så godt, at det vil være naturligt at give de samme chancen igen, siger NFC-træneren.

Der er kampstart kl. 19:00 i CM Arena.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

AF: JOHN WENNERWALD

Landbruget når ikke målet 09. februar 2020 kl. 21.34

AF: BERIT BECH

Foreningshus eller skoleskyderi 05. februar 2020 kl. 15.06

AF: PETER LUNDSGAARD

Skoleskyderi på Madeskovskolen? 05. februar 2020 kl. 14.34

Annonce