cookie-og-privatlivspolitik
Der er altid krig på kniven, når Nykøbing FC og Hvidovre tørner sammen, som her ved de to klubbers seneste møde for mindre end en måned siden, hvor Hvidovre vandt 1-0.
Der er altid krig på kniven, når Nykøbing FC og Hvidovre tørner sammen, som her ved de to klubbers seneste møde for mindre end en måned siden, hvor Hvidovre vandt 1-0.
Foto: Ingrid Riis

Sport

"Bjørnene" skal flænse Hvidovre

Nykøbing FC kan søndag tage et afgørende skridt væk fra nedrykning.
28. juni 2020 kl. 07:50 Af Thomas Jensen

Annonce

NYKØBING Man kan vælge to indgangsvinkler til søndagens vitale bundslag mod Hvidovre.

Med de positive briller på kan Nykøbing FC spille sig fem point væk fra nedrykningspladserne og måske sole sig oppe midten af 1. division.

Omvendt vil sortseeren konstatere, at man med et nederlag vil dumpe ned under nedrykningsstregen.


Den tætte virkelighed

Så tæt er virkeligheden i 1. division, hvor alle hold spiller ekstremt tætte kampe, og intet er givet på forhånd.

Det er i den grad også scenariet før mødet med Hvidovre, der for mindre end en måned siden vandt 1-0 over NFC på hjemmebane.

I den kamp var falstringerne ikke oppe i det helt høje gear. Den går ikke i morgen, for det er et Hvidovre-mandskab fyldt med selvtillid, der kommer til Nykøbing efter deres fornemme 3-0 sejr over Fremad Amager i torsdags.


Positiv cheftræner

Cheftræner Claus Jensen er dog fuld af fortrøstning før kampen.

- Jeg synes, vi har set rigtig stærke ud på hjemmebane, hvor vi har leveret nogle flotte præstationer, senest mod Næstved, så jeg er overbevist om, at spillerne igen går ud leverer noget flot angrebsfodbold foran vores eget publikum, lyder det fra cheftræneren, der skal op imod sin gode kammerat fra hans tid i engelske Bolton, Per Frandsen, der sidder på Hvidovres trænerbænk.

- Vi har jo mødtes masser af gange og ved, hvad det er, de kommer med. De vil også gerne frem på banen og spille seværdig fodbold, så det kan kun blive en spændende og underholdende kamp, forudser Claus Jensen.

Det tætte program med kamp hver tredje dag lige for tiden sætter sine naturlige spor hos alle spillere, men Claus Jensen fornemmer ikke træthed hos sine spillere.


Friske spillere

- Truppen ser stærk ud, og jeg synes, vi har masser af muligheder for at bringe friske spillere ind, så det er ikke noget, jeg bruger tid på at tænke over, siger Claus Jensen, der set ud fra præstationerne i torsdagens kamp i Roskilde nok pønser på en smule ændringer i startopstillngen.

Mathias Thrane gjorde i hvert fald positiv opmærksom på sig selv, da han kom ind efter pausen, og det kan koste pladsen for Mads Carlson, der har set pumpet ud i det seneste par kampe.

- Jeg er klar til at spille fra start, men det er træneren, der bestemmer, lyder det fra Mathias Thrane, der håber at en hurtig bane i CM Arena, hvor vandingsanlægget har været i gang, er en fordel for NFC.


Hurtig boldomgang

- Det plejer at bekomme os godt, at vi kan flytte bolden hurtigt rundt, og vi har produceret masser af målchancer på hjemmebane, så gælder det bare om at sparke dem i kassen, pointerer Mathias Thrane, der også selv har en interesse i at levere til topkarakter, da hans kontrakt med NFC udløber med udgangen af sæsonen og endnu ikke er forlænget.

NFC har ingen karantæner at slås med, mens Hvidovre har angriberen Alexander Lazarevic i skammekrogen.

Der er kampstart kl. 15:00 i CM Arena.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God og sikker sommerferie! 12. juli 2020 kl. 22.42

AF: KENNETH WINTHER

Katastrofe kurs 12. juli 2020 kl. 22.03

AF: TOM AHLQVIST

Det Falsterske Diges holdbarhed 12. juli 2020 kl. 20.57

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

Annonce