cookie-og-privatlivspolitik
Nykøbing FC's bestyrelsesformand Tage Nielsen ser de røde tal i regnskabet som en langtidsinvestering.
Nykøbing FC's bestyrelsesformand Tage Nielsen ser de røde tal i regnskabet som en langtidsinvestering.
Foto: Anders Knudsen

Sport

Blodrøde tal i NFC-regnskab

Bestyrelsesformand Tage Nielsen ser ingen grund til bekymring.
10. september 2020 kl. 06:29 Af Torben Mølgaard

Annonce

NYKØBING Et dundrende driftunderskud på 4,7 millioner kroner og et samlet underskud - på grund af nogle skattetekniske regler - på godt 6,7 millioner kroner.

Det er de ubarmhjertige og nedslående kendsgerninger for selskabet bag den professionelle fodboldklub Nykøbing FC A/S for regnskabsåret 2019.

Til sammenligning udgjorde underskuddet året forinden kun 1,8 millioner kroner.


Store investeringer

Det seneste underskud skyldes blandt andet store investeringer og færre indtægter, idet de er faldet i det forløbne år med godt 700.000 kroner.

Samtidig er egenkapitalen skrumpet ind fra 5,0 millioner kroner til 1,4 millioner kroner ved udgangen af 2019.

- Men bare rolig, vi er ikke ved at lukke klubben og dreje nøglen om, forsikrer bestyrelsesformand i Nykøbing FC, Tage Nielsen.

- Hvis det var tilfældet, ville det være påtegnet af revisoren i regnskabet, og sådan forholder det sig ikke, tilføjer Tage Nielsen.

Det hedder ellers i ledelsens beretning, at "selskabets økonomiske situation indikerer usikkerhed om selskabets fortsatte drift."

Men med den væsentlige tilføjelse at en forventning om tilførelse af nødvendig likviditet kan finansiere aktiviteterne i 2020.


Støtteerklæring

Det handler om, at selskabet har modtaget "støtteerklæring fra hovedaktionæren om tilførelse af op til 4 millioner kroner."

- Det er ikke usædvanligt med underskud i fodboldklubber. Det ser vi både i FC København og andre større klubber, påpeger Tage Nielsen.

- Selvfølgelig vil jeg helst se sorte tal på bundlinjen. Men det her handler om et langsigtet projekt, hvor vi er nød til at investere i at uddanne vore egne talenter, så vi på sigt kan tjene penge på spillersalg, siger Tage Nielsen.

Regnskabet for 2019 skal som nævnt ses i lyset at store investeringer ikke mindst på trænersiden i ungdomsafdelingen og en generel optimering af det sportslige set-up i klubben.

Det er klubbens erklærede mål at være i stand til at køre videre med det samme set up, uanset at man i mellemtiden er rykket ned i 2. division, hvor indtægterne ikke når samme niveau som i landets næstbedste række.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tag Coronasnakken med dit barn 27. september 2020 kl. 22.21

AF: ANDREAS ALBERTSEN

Tag stilling til organdonation 25. september 2020 kl. 12.19

AF: MARTIN WOUTERS

rottebekæmpelse og… 22. september 2020 kl. 19.34

AF: DTL - DANSKE VOGNMÆND

Politiet sinker særtransporter 22. september 2020 kl. 11.24

AF: HENNING ABILDGAARD

Liste G 21. september 2020 kl. 21.23

AF: MARTIN WOUTERS

ekstra betalingsiger poul henrik 21. september 2020 kl. 15.13

Annonce