cookie-og-privatlivspolitik
DBU-formand Jesper Møller (th) var i går på besøg i Øster Ulslev Boldklub for at høre nærmere om klubbens succesrige ungdomsafdeling.
DBU-formand Jesper Møller (th) var i går på besøg i Øster Ulslev Boldklub for at høre nærmere om klubbens succesrige ungdomsafdeling.
Foto: Anders Knudsen

Sport

Børnefodbold skal styrkes markant

DBU-formand Jesper Møller vil tilføre flere ressourcer til de yngre årgange.
09. september 2021 kl. 12:40 Af Thomas Jensen

ØSTER ULSLEV Onsdag klokken lidt i et rullede en hvid Citroen C5 Aircross ind på Øster Ulslev Boldklubs parkeringsplads.

I den sad Dansk Boldspil Unions formand, Jesper Møller, flankeret af DBU Lolland-Falsters ditto, Gert Lundgaard.

Vejret var til den behagelige side, og i det hele taget var det en veloplagt og lyttende DBU-boss, der kom på besøg.

Det var en tale på DBU Lolland-Falsters repræsentantskabsmøde i juni fra ØUB-næstformand Rasmus Aage, der havde vakt Jesper Møllers interesse, og nu var muligheden der for at komme på besøg i klubben.

- Det er sgu dejligt at komme ud i klubberne igen. Det har jeg savnet. Det er jo her hele fundamentet ligger, lød det fra formanden, inden han hilste på værterne fra ØUB's bestyrelse i form af formand Michael "Murer" Jensen, næstformand Rasmus Aage og ungdomsformand Pia Jepsen.

Annonce

Øster Ulslev råder over 122 ungdomsmedlemmer, og det tal kom bag på Jesper Møller og endnu mere, da han blev oplyst, at 49 af dem er pigespillere. Især når byens indbyggertal kun ligger på omkring 200.


Imponeret formand

- Det er jo helt fantastisk og vidner jo om, at I gør noget rigtigt. Hvor kommer alle de spillere fra, spurgte han flere gange.

- Det er helt afgørende, at man har engagerede trænere og ledere, ellers forsvinder børnene lige så hurtigt, som de er kommet. Problemet er nogle gange at få forældrene til at engagere sig, men heldigvis har vi en fast stamme, som er meget trofaste overfor klubben, forklarede Rasmus Aage, mens Jesper Møller lyttede interesseret

- Vi gør også meget ud af at uddanne vores trænere, supplerede Pia Jepsen og nævnte, at mange af de lidt ældre spillere, hjælper til i de yngre årgange.

Børne- og ungdomsfodbold har stor prioritet hos DBU, og Jesper Møller fastslog flere gange, at børnefodbolden vil blive tilført væsentlige økonomiske ressourcer, som skal kanaliseres ud i klubberne.

Annonce

- Vi har pengene til det, understregede DBU-formanden, der endvidere slog fast, at det helt afgørende er, at DBU og klubberne i samarbejde bliver ved med at udvikle sig og tilbyde det, som medlemmerne efterspørger.

- Vi bliver nødt til hele tiden at tænke i nye baner, være fleksible og lægge strategier, der virker. Se bare de planer, vi lagde for 10-15 år siden for børnefodbolden, det er dem, der slår igennem på A-landsholdet i dag, mener Jesper Møller, der selv har rødder i det nordjyske foreningsliv som formand for amatørafdelingen i AaB.

Han så gerne, at der lå en fodboldklub i hver eneste by, så der var et tilbud tæt på spillerne både til bredden og eliten.


Inviteret til jubilæum

I den lidt mere uformelle del af mødet fik Jesper Møller set gamle billeder og avisudklip fra Øster Ulslevs historie, og han fik også en stående invitation til klubbens 100 års-jubilæum næste sommer, som han desværre måtte afslå på grund af kvindernes EM-slutrunde på samme tidspunkt.

Efter godt halvanden times besøg drog han videre til Femern-byggeriet og endnu et klubbesøg i FC Nakskov.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Farvel Mutti 26. september 2021 kl. 23.05

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

Annonce

ANNONCE