cookie-og-privatlivspolitik
Andreas Lynggaard (th) håber med en sejr at komme nærmere på en VM-titel revanchekamp mod Jonas Madsen.

2

Billeder

Andreas Lynggaard (th) håber med en sejr at komme nærmere på en VM-titel revanchekamp mod Jonas Madsen.
Foto: Jakob Jørgensen, Polfoto

Sport

Bokse-duo med ambitioner om større udfordringer

Andreas Lynggaard og Oliver Meng skal i ringen ved Danish Fight Night.
24. november 2018 kl. 09:15 Af Torben Mølgaard

Annonce

NYKØBING Når Andreas Lynggaard fra Nykøbing og Oliver Meng fra Gedser i aften skal i aktion i Frederiksberg-Hallen ved promotor Mogens Palles Danish Fight Night, handler det naturligvis om at vinde.

Men ambitionen på lidt længere sigt hedder større udfordringer i den firekantede boksering for de to falstringer.

25-årige Andreas Lynggaard skal i kamp for første gang i ti måneder, idet han længe har været plaget af en skulderskade. Lynggaard møder i letsværvægt over seks omgange Lado Gabisonia fra Georgien.

- Jeg mærker ikke længere noget til skaden og føler mig i fin form, efter jeg har forberedt mig intensiv i de sidste to måneder, fortæller Andreas Lynggaard, der har brugt en del tid på at træne bevægelighed som et ekstra lag i sit repertoire.

Falstringen møder en bare 19-årig urutineret georgier med tre prof-kampe på cv'et, der alle er vundet uden en tabt omgang.

- Det er jo ikke en afdanket bokser, der bare kommer for at hæve checken, men en talenfuld ung mand, der vil fremad og slås, og det passer mig fint, siger Andreas Lynggaard.

Han lægger ikke skjul på, at Gabisonia blot er en brik på vejen til det det ultimative mål om en revanche-kamp mod Jonas "Tiger" Madsen, der vandt titelkampen i januar efter en meget tæt afgørelse.

- Han er en tam tiger, hvis han ikke vil tage en rematch, så jeg krydser fingre for, at det snart bliver en realitet, siger Andreas Lynggaard.

Oliver Meng håber også snart at få en titelkamp, og derfor bliver duellen mod Anzor Gamgebeli fra Georgien betegnet som en junior VM-kvalifikationskamp.

- Jeg ved, at Mogens arbejder på at skaffe mig en titelmatch i det nye år, og drømmescenariet er selvfølgelig at få sådan en kamp i Nykøbing, siger Oliver Meng.

Men først gælder det otte omgange mod den 26-årige georgier, der har bokset hele 65 profkampe hvoraf han har vundet godt halvdelen.

- Jeg har set ham på video, og han bokser lidt atypisk, men jeg føler mig parat til opgaven, siger den 19-årige Gedser-dreng.

Han har op til kampen trænet en del med Martin Trane, der har bidraget med at forbedre fysikken.

- Jeg har forøget muskelmasen, og den måde, jeg bokser på nu, tør jeg næsten godt love en knock out. Denne kamp kommer til at gå alle otte omgange, forudser Oliver Meng.

Der er i alt syv kampe på plakaten ved stævnet, der begynder kl. 19:00, hvor hovedkampen er WBC junior VM-titelkampen i cruiservægt over ti omgange mellem ubesejrede Ditlev Rossing, Danmark, og Miguel Angel Peralta, Argentina.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Nej til eksperimenter 26. maj 2019 kl. 22.46

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. bjørnebrønden 24. maj 2019 kl. 08.57

AF: LEIF A. JENSEN

Byrådet lader… 23. maj 2019 kl. 19.03

AF: LINDA SOMMER

Lokallisten Lolland siger… 20. maj 2019 kl. 20.22

AF: JENS RANE HOLCK

Nej til havbrug, ja til… 20. maj 2019 kl. 00.05

AF: JOHN WENNERWALD

Bananrepublikken Danmark 19. maj 2019 kl. 23.27

Annonce