cookie-og-privatlivspolitik
Lauritz Reinholdt Legér forlader Team Sydhavsøerne efter denne sæson til fordel for TMS Ringsted, hvor han har underskrevet en treårig kontrakt.
Lauritz Reinholdt Legér forlader Team Sydhavsøerne efter denne sæson til fordel for TMS Ringsted, hvor han har underskrevet en treårig kontrakt.
Foto: Jan Knudsen

Sport

Bombe: Skifter til TMS Ringsted

Team Sydhavsøerne mister sit absolut største talent.
18. november 2019 kl. 11:03 Af Allan Plenborg

Annonce

MARIBO Team Sydhavsøerne holder generalforsamling i eftermiddag, men når 1. divisionsklubbens topledere mødes i Maribo-Hallerne, er det også med visheden om, at man mister klubbens største talent, når sæsonen er omme.

U/19-landsholdsspilleren Lauritz Reinholdt Legér, som kom på All Star-holdet som bedste playmaker ved U/19-VM efter at have ført Danmark til bronzemedaljer, forlader Team Sydhavsøerne med udgangen af denne sæson.

Det bekræfter såvel Lauritz Reinholdt Legér som sportschef Morten Juul, Team Sydhavsøerne.

Lauritz Reinholdt Legér har fundet en ny håndboldklub, men vil ikke løfte sløret for denne.


Treårig aftale

Folketidende erfarer, at det er topholdet i 1. division, TMS Ringsted, der har gaflet den 19-årige Maribo-dreng, som har spillet for HMH Maribo/Team Sydhavsøerne i hele sin ungdomskarriere på nær et enkelt år, hvor han var på idrætsefterskole i Oure, hvor han spillede U/16-bold for GOG.

- Jeg har lavet en treårig aftale med en ny klub, afslører Lauritz Reinholdt Legér, som til sommer bliver student, når han bliver færdig på handelsgymnasiet CELF i Nykøbing.

- Det er da en mærkelig følelse at forlade sin barndomsklub, tilføjer han. Men jeg har brug for at prøve noget nyt og udvikle mig et andet sted

- Det er dog vigtigt for mig, at folk ved, at mit fokus ligger 100 procent i TSØ indtil klubskiftet til sommer.


Ærgrer sig ekstremt

Morten Juul lægger ikke skjul på, at der er med blandede følelse, at Team Sydhavsøerne sender Lauritz Reinholdt Legér videre i håndboldkarrieren.

- Vi er naturligvis ærgerlige over, at vi ikke får glæde af hans håndboldmæssige kompetencer og ukuelige vilje, men først og fremmest er vi stolte over at have opfostret så stort et talent.

- Lauritz er en usædvanlig moden håndboldspiller med defensive kvaliteter matchet af ganske få. Man glemmer helt, at han i sine to sæsoner i Team Sydhavsøernes førsteholdstrup har været ungdomsspiller, siger Morten Juul, som er overbevist om, at det er udsigten til måske at kunne spille i ligaen, der har været afgørende for hans beslutning.

- Og ligaen er ikke noget, som vi kan matche nu og her. Jeg synes dog, at vi har et udviklingsmiljø, der kan matche mange klubber - også dem, der er højere placeret end vores, og derfor ærgrer det mig ekstremt, at Lauritz ikke vælger at fortsætte sin udvikling de første par seniorsæsoner i Team Sydhavsøerne.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Flere fuldtidssygeplejersker 15. december 2019 kl. 21.28

AF: FRANCOISE ANDERSEN

HÆRVÆRK I RØDBY 15. december 2019 kl. 14.07

AF: BJARKE ROSENKILDE

Indenrigsministerens… 12. december 2019 kl. 23.09

AF: KENNETH WINTHER

Tænk hvis præsident Trump… 09. december 2019 kl. 15.37

AF: JOHN WENNERWALD

Hverdagens daginstitutioner 08. december 2019 kl. 22.31

AF: JOHN WENNERWALD

Sundhedsvæsnet får et løft i 2020 01. december 2019 kl. 21.30

Annonce