cookie-og-privatlivspolitik
Sådan så det ud, da NFH i juni 2021 spillede sig i pokalfinalen. Det skulle der gerne komme meget mere af i fremtiden, hvis det står til NFH's nye formand John Brædder.
Sådan så det ud, da NFH i juni 2021 spillede sig i pokalfinalen. Det skulle der gerne komme meget mere af i fremtiden, hvis det står til NFH's nye formand John Brædder.
Foto: Thomas Jensen

Sport

Brædder vil hæve pokaler igen

Den tidligere borgmester har store ambitioner som NFH-formand.
06. januar 2022 kl. 07:04 Af Thomas Lærke Jensen

NYKØBING Da NFH i søndags slog Skanderborg med 38-25, var den nye NFH-formand og nu forhåndværende borgmester John Brædder med i omklædningsrummet.

Det har han været før som borgmester - for at løfte pokaler - og det er også ambitionen som NFH-formand.

- Tillykke med sejren. Jeg glæder mig til at følge jer nu helt tæt på, og så skal vi sammen arbejde hen imod at blive dansk mester igen.

Nogenlunde sådan faldt ordene fra John Brædder til spillertruppen og det øvrige team, og går man John Brædder lidt på klingen, så er det ambitionen at stå med DM-pokalen igen og repræsentere Danmark i den fornemste europæiske klubturnering Champions League.

- Det er det ultimative, vi kan opnå, så selvfølgelig går vi efter det. Ellers havde jeg heller ikke sagt ja til at blive formand og taget imod den udfordring, som jeg er stolt over at have fået, understreger John Brædder, der dog godt er klar over, at det ikke er noget, der kommer over natten, og at der er andre klubber, der lige nu spiller voldsomt med de økonomiske muskler.

Annonce

- Penge er selvfølgelig en ekstremt vigtig del, og uden dem kommer man ikke langt. Vi skal arbejde på at gøre det økonomiske grundlag bedre via flere tilskuere og bedre og mere professionelle forhold for vores sponsorer, så vi kan lokke flere til, siger den tidligere borgmester og peger blandt andet på den nye multihal, som gerne skulle stå færdig i sommeren 2024.

- Den er helt afgørende for, at vi kan vækste på de parametre, påpeger han, men også den øgede erhvervsaktivitet i området skulle meget gerne kaste noget af sig.

- Den sportslige succes følges som regel med muligheden for vækst i et område. Det har vi set tidligere i Midt -og Vestjylland, og den tendens er nu i gang på Sydsjælland og Lolland-Falster, mener John Brædder.

Måske kan der ikke rejses lige så mange penge som i andre områder af Danmark, men for John Brædder er klubkultur og sammenhold også en vigtig del af succes.

- Det er helt unikt, og noget vi skal bruge positivt. Det samhørighed mellem klub, de frivillige, fans, spillere og ikke mindst moderklubben med dens mange ungdomsmedlemmer er ekstremt vigtig. Der har vi noget, som de andre storklubber ikke har i samme grad, fornemmer John Brædder.

Annonce

Han skal nu stille og roligt arbejde sig ind i alle hjørner af organisationen. Lære og lytte hos de mere garvede kræfter i bestyrelsen. For selv om han har en fortid som håndboldspiller i Vantore HK, så bliver det ikke Brædder, der i første omgang skal bestemme, hvem der spiller højreback på ligaholdet.

- Vi har kompetente folk i bestyrelsen og en meget dygtig cheftræner, der tager sig af den slags. Det er jeg helt tryg ved, understreger han.

NFH måtte i sommer melde fra til de europæiske klubturneringer af økonomiske årsager, og det skulle ifølge John Brædder gerne være en engangsforetagelse.

- Det var nok fornuftigt på det tidspunkt, men det skulle nødigt ske igen. Vi skal være en klub, der spiller internationalt. Det er vigtigt for vores omdømme, og jagten på dygtige spillere udefra bliver nemmere, når de kan se, at vi er en klub, der satser på Europa.

Foreløbig er formanden ubesejret.

Annonce

- Det var vigtigt, vi slog Skanderborg, for ellers havde jeg jo fået skylden for det, griner John Brædder, der er klar til at trække i arbejdstøjet.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE