cookie-og-privatlivspolitik
Flere gange måtte dommeren i Copa America-kampen mellem Brasilien og Venezuela, Julio Bascunan Gonzalez, benytte sig af videodommersystemet VAR. Dommeren underkendte to brasilianske mål på grund af offside.
Flere gange måtte dommeren i Copa America-kampen mellem Brasilien og Venezuela, Julio Bascunan Gonzalez, benytte sig af videodommersystemet VAR. Dommeren underkendte to brasilianske mål på grund af offside.
Foto: Luisa Gonzalez/Reuters

Sport

Brasilien skuffer og får to mål underkendt i VAR-drama

Venezuela slap af sted med 0-0 i kampen mod Brasilien ved Copa America. To brasilianske mål blev underkendt.
19. juni 2019 kl. 04:49

Annonce

Brasilien fik to mål underkendt efter videohjælp i 0-0-kampen natten til onsdag mod Venezuela ved den sydamerikanske landsholdsturnering Copa America.

Første gang var efter en time, da angriberen Gabriel Jesus bankede Brasilien i front.

Dommeren benyttede sig af videodommersystemet VAR, og de efterfølgende videobilleder viste, at der var offside. Til stor ærgrelse for tilskuerne på Arena Fonte Nova i byen Salvador i det østlige Brasilien.

Få minutter før tid troede brasilianerne, at de havde vundet kampen, da Philippe Coutinho scorede efter et indlæg fra Everton. Men igen viste videobillederne, at der var offside.

- Kendelserne var korrekte ved begge scoringer. VAR var korrekt. Jeg har intet at klage over, det var helt fair, siger Brasiliens landstræner, Tite, ifølge AFP.

I det tiende minuts tillægstid var Brasiliens midtbanespiller Fernandinho centimeter fra at score efter et hjørnespark, men kampen endte 0-0.

Desuden fik den brasilianske angriber Roberto Firmino bolden i nettet i slutningen af første halvleg, men forinden havde Liverpool-stjernen begået et frispark ifølge dommeren.

Der var i øvrigt for anden kamp i træk buh-råb mod brasilianerne. Og den brasilianske back Filipe Luís opfordrer nu tilskuerne til at støtte holdet mere.

I slutningen af kampen skete det stik modsatte ifølge Atletico Madrid-spilleren, da brasilianske fans hyldede Venezuela-spillerne, hver gang de havde bolden.

- Det hjælper naturligvis ikke, at fansene er imod os og råber "óle" ned mod vores modstander. I sidste ende hjælper det ingen.

- Vi er nødt til at blive ved med at kæmpe og gøre vores bedste for at ændre tingene, siger Filipe Luís.

Med det uafgjorte resultat har Brasilien på førstepladsen fire point i gruppe A efter to kampe. Samme antal point som Peru på andenpladsen.

Peru slog Bolivia med 3-1 på mål af Paolo Guerrero, Jefferson Farfán og den tidligere AaB-spiller Edison Flores.

Angriberen Marcelo Martins bragte Bolivia i front i første halvleg på et straffespark til 1-0.

I den sidste kamp i gruppen mødes Brasilien og Peru, mens Venezuela møder Bolivia.

Venezuela har to point i gruppen, mens Bolivia har nul.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Oprydning efter brystkræftsskandale 13. oktober 2019 kl. 20.51

AF: BJARKE ROSENKILDE

Narrens vise. 10. oktober 2019 kl. 16.29
Nu må Digelauget stoppe vanviddet 09. oktober 2019 kl. 10.42

AF: BJARKE ROSENKILDE

Blåpandet stram udlændinge politik 08. oktober 2019 kl. 15.54

AF: JOHN WENNERWALD

Eget vikarbureau 06. oktober 2019 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

EU og det besværlige demokrati. 02. oktober 2019 kl. 15.47

Annonce