cookie-og-privatlivspolitik
Jan Bech Andersen, bestyrelsesformand og hovedaktionær i Brøndby, tror fortsat på, at klubben kan nå sine sportslige og økonomiske mål for sæson. (Arkivfoto)
Jan Bech Andersen, bestyrelsesformand og hovedaktionær i Brøndby, tror fortsat på, at klubben kan nå sine sportslige og økonomiske mål for sæson. (Arkivfoto)
Foto: Jonas Skovbjerg Fogh/Ritzau Scanpix

Sport

Brøndby fastholder økonomiske mål trods coronakrise

Selv om suspenderingen af Superligaen har ramt Brøndbys indtjening, ændrer klubben ikke på målsætningerne.
25. maj 2020 kl. 12:51 Af Ritzau

Annonce

De danske superligaklubber har taget hårde økonomiske tæsk som følge af coronapandemien, som i mere end to måneder krævede al fodbold suspenderet.

Det fjernede entréindtægter, en stor del af merchandisesalget, og tv-pengene blev tilbageholdt. Med andre ord størstedelen af indtjeningsgrundlaget for klubberne.

For Brøndby, der er blandt de klubber, som får flest tv-penge, har flest fans og sælger mest merchandise, var tabene store.

Alligevel har klubben ikke planer om at ændre i de økonomiske målsætninger, som aktuelt er suspenderet på grund af uvisheden forbundet til coronapandemien.

Det siger bestyrelsesformanden, Jan Bech Andersen, til klubbens hjemmeside.

- Forretningsmæssigt leverede vi et solidt første kvartal, hvor der er blevet leveret på alle fronter, siger formanden.

- På trods af den usikkerhed, der naturligt følger i kølvandet på Covid-19, går vi fortsat efter at nå vores økonomiske og sportslige mål, vi har sat os.

Inden klubben suspenderede de regnskabsmæssige målsætninger, lød forventningen på et minus i størrelsesordenen 20-30 millioner kroner.

Formanden medgiver, at der stadig er mange ubekendte i det samlede regnestykke. Det er endnu usikkert, hvor der igen må komme fans på stadion, og man kender ikke det samlede omfang af regeringens hjælpepakker endnu.

Især et par faninitiativer under coronakrisen har været en stor hjælp.

- Vi oplever alle de fantastiske faninitiativer, som er opstået under coronakrisen, såsom "Aldrig alene"-trøjen og billetvouchers. Alt sammen noget, der går ind og bidrager til vores forretning, siger han.

"Aldrig alene"-trøjen, som blev lavet for at støtte klubben i krisetiden, blev solgt i mere end 34.000 eksemplarer. Det giver en omsætning på omkring 12-13 millioner kroner ifølge fanhjemmesiden 3point.dk.

Den slags økonomiske bidrag fra fansene har været en kæmpe hjælp.

- Samlet set betyder det, i forhold til nogle af de økonomiske scenarier vi stod og kiggede ind i under de første uger af krisen, at vores likviditet er blevet styrket i de seneste uger med en stram styring af virksomheden suppleret med den uvurderlige støtte fra vores fans og sponsorer, lyder det fra Jan Bech Andersen.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

Annonce