Brøndby trækker fra i toppen med sejr over ligarival

Lotte Troelsgaard, som her ses træne med landsholdet sidste år, scorede to mål for KoldingQ i lørdagens 5-0-sejr hjemme over B93. (Arkivfoto) Foto: Sarah Christine Nørgaard/Ritzau Scanpix

Brøndbys fodboldkvinder er fortsat ubesejrede efter lørdagens sejr over VSK Aarhus i den bedste danske række.

Et hold skiller sig ud i den bedste danske fodboldrække for kvinder.

Ubesejrede Brøndby vandt for femte gang i træk i 3F Ligaen - denne gang blev det til en hjemmesejr på 5-2 over VSK Aarhus.

Inden lørdagens spillerunde lå aarhusianerne på andenpladsen, så det var et vaskeægte topbrag.

Brøndbys Julie Tavlo-Petersson åbnede målfesten efter 20 minutter, inden et selvmål af Rikke Sevecke to minutter senere gav balance i regnskabet.

Frederikke Lindhardt bragte hjemmeholdet foran 2-1 fire minutter før pausen, og der var stadig spænding om resultatet.

I anden halvleg viste Brøndby den klasse, der havde resulteret i ni sejre i ti ligakampe inden lørdagens topopgør.

Ria Oling og Nanna Christiansen øgede til 3-1 og 4-1 efter 68 og 71 minutter.

Christina Ravn reducerede til 2-4 efter 80 minutter, men tættere på point kom udeholdet ikke.

Tre minutter senere lukkede og slukkede Brøndbys Mille Gejl til slutresultatet 5-2.

Brøndby fører rækken med 31 point efter 11 kampe, mens VSK Aarhus nu er på tredjepladsen med 24 point.

Ny på ligaens andenplads med 26 point er Fortuna Hjørring, som lørdag vandt 5-1 hjemme over Ballerup-Skovlunde.

Forsvarsspilleren Karen Holmgaard bragte Fortuna Hjørring foran 1-0 efter 11 minutter, inden udeholdets Fatima Alful fik udlignet efter lidt over en halv times spil.

I anden halvleg sørgede Sanni Franssi, Janelle Cordia samt to mål fra Caroline-Sophie Hansen dog for en sikker hjemmesejr.

Ballerup-Skovlunde er placeret på fjerdepladsen med 18 point efter 12 kampe.

Ligaens nummer fem, KoldingQ, vandt på hjemmebane med hele 5-0 over bundholdet B93.

Signe Boysen scorede de første mål for KoldingQ i første halvleg. Og i anden halvleg slog hjemmeholdet til tre gange på syv minutter.

Lotte Troelsgaard stod for to mål i det 62. og 65. minut, mens Louise Eriksen, der er lillesøster til Christian Eriksen, øgede til slutresultatet 5-0 efter 69 minutter.

KoldingQ har nu 16 point efter 10 kampe, mens B93 er bundprop med blot 2 point efter 11 kampe.

I den sidste kamp vandt OdenseQ 4-2 hjemme over Thisted.

Fynboerne er placeret på en syvendeplads med 4 point efter 12 kampe, mens Thisted har 8 point efter 12 kampe på sjettepladsen. De seks bedste hold går videre til slutspillet.