Bronze til Jonas Møller

Vandt sikkert kampen om tredjepladsen over en tyrkisk bryder ved EM.

FAENZA Brydeklubben Thor har fremtidens talenter klar. Jonas Møller hentede tirsdag aften sin første junior-EM bronzemedalje i 80 kilo, da han efter en fornem indsats vandt kampen om tredjepladsen med 10-3 over tyrken Umut Celem.

Danskeren kom ellers bagud 0-2, da han blev skubbet ud af ringen, men kom stærkt tilbage i slutsekunderne af første periode, hvor han fik trykket tyrkeren ud af ringen på ryggen, da han akkurat havde en tåspids indenfor, og det gav fire rare point.

Da den tyrkiske lejr så tog en challenge, der blev underkendt, førte Thor-bryderen pludselig 5-2 ved halvtid.

Derefter så han sig ikke tilbage og pressede flere gange sin tyrkiske modstander ud af ringen. Han kvitterede med flere ufine tricks, mens frustrationen lyste ud af ham, da han indså, at slaget var tabt.

Jonas Møller kvalificerede sig tidligere på dagen til bronzekampen med en sejr over grækeren Nikolaos Iosifidis. Her måtte Jonas Møller arbejde hårdere end i bronzekampen, for at slide sig til en 5-3-sejr. Først blev grækeren vendt rundt i parterre, og i anden periode blev han skubbet ud af ringen, inden Thor-bryderen forsvarede sig godt i det sidste minut.

- En fantastisk indsats af Jonas, hvor hårdt arbejde og en god sæson kulminerende, sagde Dansk Brydeforbunds sportschef, Thor Hyllegaard Pedersen, efter medaljeoverrækkelsen.

Som ventet fik stævnets anden Thor-bryder Marcel Hein kun en enkelt kamp med EM-stævnet. Mod en bryder fra Georgien i 92-kiloklassen tabte Marcel Hein 1-10.