cookie-og-privatlivspolitik
Cheftræner Jakob Larsen (knælende) skal guide blandt andre Johanna Westberg og Kristina "Mulle" Kristiansen til sejr i eftermiddag mod Skanderborg.
Cheftræner Jakob Larsen (knælende) skal guide blandt andre Johanna Westberg og Kristina "Mulle" Kristiansen til sejr i eftermiddag mod Skanderborg.
Foto: Anders Knudsen

Sport

Bundhold skal besejres klart

Skanderborg skal sendes hjem fra Lånlet Arena uden point.
31. oktober 2020 kl. 10:00 Af Thomas Jensen

Annonce

NYKØBING Efter en vaklende start - med nederlag til de formodede bedste hold i Håndboldligaen - har NFH fået resultatmæssigt bedre styr på det i de seneste kampe.

Tre sejre i Ligaen og en enkelt uafgjort samt et videre avancement i pokalturneringen efter sejren i forlænget spilletid over Silkeborg-Voel i tirsdags har sendt NFH på ret kurs mod målsætningen om slutspil i denne sæson, ligesom der er sat flueben ved deltagelse i Final-4, som NFH kvalificerede sig til i tirsdags.

De gode takter skal følges op og helst forbedres i eftermiddag, når NFH en sjælden gang byder indenfor på en lørdag til en Ligakamp, når Skanderborg kommer på besøg.

Østjyderne har siden oprykningen for tre sæsoner siden flirtet alvorligt med nedrykningsstregen og reddet sig på de yderste marginaler med ganske få point på kontoen.

Der er da også en verden til forskel på NFH og Skanderborg, hvis man kigge på forudsætningerne for at levere en toppræstation.

Samtlige NFH-spillere er bundet af en kontrakt, mens Skanderborg udelukkende består af amatørspillere, der ikke får en krone for ulejligheden.

Således fik Skanderborg ikke en krone i lønkompension, da Ligaen blev lukket ned i foråret, da de ingen lønudgifter havde, mens NFH til sammenligning fik omkring 1,2 millioner kroner.

Forskellen skal da også være til at få øje på, erkender NFH-træner Jakob Larsen.

- Det er selvfølgelig en kamp, vi skal vinde. Det skal der slet ikke herske tvivl om, understreger Jakob Larsen inden kampen mod Skanderborg, der kun står noteret for en enkelt sejr hidtil.

Den kom til gengæld over oprykkerne fra Vendsyssel, og det kan vise sig at være vitalt, da der næppe skal mere end fire-seks point til for redde sig i Ligaen.

- De har dog ikke tabt ret stort til topholdene, understreger Jakob Larsen, der her måske har en pointe, der gør, at Skanderborg ikke skal undervurderes.

Således tabte østjyderne kun med et enkelt mål til Odense og tre mål til Team Esbjerg for ganske nyligt.

NFH kommer med al den selvtillid, som en pokalsejr i forlænget spilletid efter et stærkt comeback giver, men de 70 minutters håndbold i tirsdags har også tæret på kræfterne.

- I torsdags fik de spillere, der følte sig trætte fysisk, lov til at slappe lidt af, men i går (fredag, red.) var der fuld knald på træningen igen, siger Jakob Larsen, der må se bort fra Mia Solberg Svele, der faldt uheldigt ned i kampen mod Silkeborg-Voel.

- Det kunne desværre godt ligne en klassisk korsbåndsskade, men vi afventer en scanning på tirsdag, oplyser Jakob Larsen.

NFH har i forvejen Sofie Alnor ude med en korsbåndsskade.

De nyeste corona-restriktioner har ikke ændret på afviklingen af Ligakampene, og der må således fortsat lukkes omkring 400 tilskuere ind i Lånlet Arena i eftermiddag.

Alternativt kan kampen følges direkte i Radio Sydhavsøerne fra kl. 15:00.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Traditioner ændres i år 29. november 2020 kl. 22.13

AF: LINDA SOMMER

Brint er fremtidens grønne energi 28. november 2020 kl. 11.04

AF: MARTIN WOUTERS

john brædder ønsker at folk… 24. november 2020 kl. 09.12

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen hjælper minkavlere 22. november 2020 kl. 21.48

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

Annonce