cookie-og-privatlivspolitik

2

Billeder

Claus Jensen (tv) bliver manager i Nykøbing FC, hvor han får hele ansvaret for førsteholdet, mens den hidtidige cheftræner Brian Rasmussen (th) bliver assisterende manager.
Foto: Anders Knudsen

Sport

Claus Jensen bliver manager

Nykøbing FC i stor offensiv satsning.
07. januar 2020 kl. 12:00 Af Allan Plenborg

Annonce

NYKØBING Efter en god vinterferie tog spillerne i Nykøbing FC i formiddags fat på forberedelserne til forårssæsonen i 1. division, og der mødte spillerne en overraskelse: De får ny chef. Nykøbing FC har nemlig foretaget ændringer i organisationen med ansættelse af både en manager og en teknisk chef.

Sportsdirektør Claus Jensen, der kan se tilbage på en glorværdig karriere i engelsk fodbold og på landsholdet, har hidtil haft ansvaret for køb og salg af spillere. Fremover får han også titel af manager, som man kender det fra engelsk fodbold. Som manager får Jensen ansvaret for alt omkring spillertruppen, såsom holdopstilling, taktik og teamet omkring holdet.

Den hidtidige cheftræner, Brian Rasmussen, forbliver i organisationen som fuldtids ansat - men nu som assisterende manager med ansvar for træningen i det daglige.

Som teknisk chef har NFC tilknyttet den tidligere professionelle fodboldspiller Jan Michaelsen. Han bliver således en central del af den sportslige ledelse, idet han skal være sparringspartner til Claus Jensen og Brian Rasmussen.

Anders Due og Jan Jacobsen fortsætter uforandret i deres deltidsstillinger som henholdsvis individuel træner og transitionstræner.


- Den største beslutning

- Ændringerne er udtryk for en offensiv satsning. Den største beslutning, som vi i bestyrelsen hidtil har truffet, siger bestyrelsesformand Tage Nielsen.

I Claus Jensen får spillerne en chef, der er ekstremt dygtig til at motivere, og i Tage Nielsens øjne en manager, der kan få det absolut bedste frem i spillerne.

- Men Claus skal fortsat også være medansvarlig for at videreudvikle "den blå tråd" helt ned til de mindste i NFC sammen med engagerede og dygtige folk, understreger bestyrelsesformanden.

Med Jan Michaelsen som teknisk chef får NFC ifølge Tage Nielsen en stor kapacitet ind i den sportslige ledelse.

Udover at være sparringspartner til Claus Jensen og Brian Rasmussen bliver Jan Michaelsen overordnet ansvarlig for talentudviklingen og implementeringen af strategien for NFC Talent.

Netop ungdommen og de lokale unge spillere i NFC og på Lolland-Falster er fremtidens fundament i visionen om at bringe topfodbolden tilbage på Lolland-Falster.


Direkte linje

- Med den nye organisation på plads får vi en direkte linje mellem manager på førsteholdet ned til Ole Nielsen som B&U-ansvarlig for de mindste i NFC. Det tror vi på vil gøre os til en betydningsfuld klub i Danmark med fokus på talentudviklingen og optimere vores fundament yderligere samt skabe grobund for ambitionen om at bringe topfodbolden tilbage med en kerne af lokalt forankrede spillere, siger Tage Nielsen.

- Både Claus og jeg er, tilføjer formanden, inspireret af de klubber, vi har arbejdet i herhjemme med mange trænere omkring holdene og med fokus på at udvikle spillere. Med den nye model tror vi på, at vi kan skabe et endnu stærkere miljø, hvor unge spillere får chancen.

NFC har som målsætning, at halvdelen af førsteholdstruppen skal være lokale spillere og 30 procent af spillerne i startopstillingen skal være egenudviklede om blot et par år.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

rottebekæmpelse og… 22. september 2020 kl. 19.34

AF: DTL - DANSKE VOGNMÆND

Politiet sinker særtransporter 22. september 2020 kl. 11.24

AF: HENNING ABILDGAARD

Liste G 21. september 2020 kl. 21.23

AF: MARTIN WOUTERS

ekstra betalingsiger poul henrik 21. september 2020 kl. 15.13

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

Annonce