cookie-og-privatlivspolitik
Nykøbing FC's cheftræner Claus Jensen er fortrøstningsfuld forud for premierekampen mod Lyngby i morgen, der markerer klubbens comeback til 1. division efter et enkelt års fravær.
Nykøbing FC's cheftræner Claus Jensen er fortrøstningsfuld forud for premierekampen mod Lyngby i morgen, der markerer klubbens comeback til 1. division efter et enkelt års fravær.
Foto: Ingrid Riis

Sport

Claus: - Vi skal op og etablere os

Cheftræneren har målsætningen klar før comebacket til 1. division.
24. juli 2021 kl. 10:00 Af Thomas Jensen

NYKØBING For et år siden røg Nykøbing FC ud af 1. division med et brag.

Men efter et succesfuldt år på tredjebedste niveau i 2. division, som man vandt suverænt, er landsdelens fodboldflagskib nu tilbage i landets næstbedste række og stempler ind i rækken i morgen på hjemmebane mod Superliga-nedrykkerne fra Lyngby.

Sværere start fåes vel næppe, men træner Claus Jensen er fortrøstningsfuld forud for returen til den næstbedste række.

- Vi glæder os helt vildt til at komme i gang med livet i 1. division. Det har vi kæmpet for i et helt år, og nu står vi her, siger Claus Jensen, der godt er klar over, at Lyngby bliver en voldsom mundfuld at indlede turneringen med.

- De har mange strenge at spille på. Offensivt har de rigtig dygtige spillere og kommer også med meget fysik, men vi har en fornemmelse af, hvordan de gerne vil gribe kampen an, da vi jo lige har mødt dem i en træningskamp, så det har vi selvfølgelig forberedt os på, kommer det fra cheftræneren.

Annonce

Han er tilfreds med den trup, han har fået sat sammen med tilgangen af Mathias "Malte" Johannsen og Valon Ljuti, reservekeeper Morten Bank og de to ungseniorer Elias Gärtig og Simon Madsen.

- Jeg er meget glad for det transfervindue, vi har gennemgået indtil videre. Fokus var på at holde fast på den stærke trup, som har skaffet os mange sejre i 2. division, og det lykkedes. Derudover har vi hentet både talent og erfaring fra 1. divisionsniveau ind til truppen, siger Claus Jensen, der har fuld tiltro til, at den nuværende trup har niveauet til at klare sig i landets næstbedste række.

En række der har udviklet sig eksplosivt de seneste sæsoner med en række stærke hold, hvor Superliga-nedrykkerne fra Lyngby og AC Horsens fremstår som de klareste oprykningsfavoritter, mens HB Køge og Helsingør ganske givet også vil lege med.

Claus Jensen nøjes dog med at koncentere sig om sin egen butik.

- Vi skal op og etablere os i rækken. Det er målsætningen, men vi ved godt, at det bliver noget helt andet end i sidste sæson. Der er vel ikke noget, der ikke er anderledes i forhold til sidste år, hvor vi havde alt spillet og modstanderen stillede sig ned og forsvarerede. Det kommer vi ikke til at se i denne sæson, forudser Claus Jensen.

Annonce

Han er op til premierekampen ramt af skader især i den bageste kæde. Andreas Holm, Jacob Egeris og Kasper Jensen er ikke til disposition, og det giver et midterforsvar, som sandsynligvis består af Mathias "Malte" Johannsen og enten Jacob Blach Nielsen eller Elias Gärtig.

Der er kampstart kl. 15:00 i morgen i Lollands Bank Park i Nykøbing.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

AF: JOHN WENNERWALD

Anonym og fortrolighed 14. september 2021 kl. 22.36

Annonce

ANNONCE