cookie-og-privatlivspolitik
FC Barcelona, der har Martin Braithwaite (til venstre) i truppen, er den klub, der tjener mest lige nu. Men klubben har også oplevet fald i indtægter som følge af coronakrisen og er i økonomisk krise.
FC Barcelona, der har Martin Braithwaite (til venstre) i truppen, er den klub, der tjener mest lige nu. Men klubben har også oplevet fald i indtægter som følge af coronakrisen og er i økonomisk krise.
Foto: Pablo Morano/Reuters

Sport

Coronakrisen koster europæiske topklubber milliarder

De europæiske topklubber kan mærke coronapandemien på pengepungen, konkluderer ny rapport.
26. januar 2021 kl. 14:03 Af Ritzau

Annonce

Coronapandemien kan koste Europas 20 mest indtjenende klubber over 1,7 milliarder pund. Det svarer til 14,3 milliarder kroner.

Sådan lyder det fra Deloitte, som i en ny rapport har regnet på, hvor mange penge coronakrisen koster de rigeste klubber i denne og sidste sæson.

Deloittes seneste Football Money League-rapport viste, at de 20 klubbers indtægter i sæsonen 2019/2020 faldt med 976 millioner pund (8,2 milliarder kroner). Det skriver BBC.

Det skyldes primært tabte tv-indtægter samt indtægter på kampdage, hvor tilskuere har været helt eller delvist forbudt.

I denne sæson har billedet været det samme, selv om klubber stadig kan høste præmiepenge og flere tv-penge, inden ligaerne går på sommerpause.

Annonce

Regnskabsåret for denne sæson er ikke slut.

Deloitte vurderer dog, at pandemien kan koste klubberne endnu flere tabte indtægter i denne end i sidste sæson.

- Vi offentliggør som regel vores rapport og taler om væksten i indtægter, men selvfølgelig er fodbold ikke immun over for coronapandemien, siger Tim Bridge fra Deloitte til AFP.

- De indtægter, man går glip af, er mest de manglende fans på stadion og den manglende aktivitet på kampdage, som fans bruger i klubshoppen og på mad og drikke, siger han.

FC Barcelona er fortsat den klub, der tjener mest af alle. 715 millioner euro (5,3 milliarder kroner) har Barcelona i indtægter. Det er et fald på 15 procent.

Annonce

Catalonierne har dog haft massive økonomiske problemer det seneste år og offentliggjort en gæld på 1,2 milliarder euro (8,9 milliarder kroner).

Real Madrid er også fortsat nummer to på listen over størst indtjening - kun 200.000 euro (1,5 millioner kroner) efter Barcelona.

Dernæst følger Bayern München, Manchester United, Liverpool, Manchester City, PSG, Chelsea, Tottenham og Arsenal.

Dermed er der hele seks Premier League-klubber i top-10.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: HENNING BECH JOHANSEN

Axeltorv i Nakskov 01. marts 2021 kl. 11.48

AF: JOHN WENNERWALD

Facebook skal bidrage 28. februar 2021 kl. 21.20

AF: JOHN WENNERWALD

Vinterferie med familien 22. februar 2021 kl. 09.44

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Billetten til vores verden 21. februar 2021 kl. 12.54

AF: PER HØYEM

Granfeltsgård 18. februar 2021 kl. 14.31

AF: PAW HALLANDSON

Skanlux sommehusene på Marielyst 15. februar 2021 kl. 20.24

Annonce

ANNONCE