cookie-og-privatlivspolitik
Damien Williams (26) scorede to touchdowns, da Kansas City Chiefs i februar vandt Super Bowl 54. Han har dog valgt at sidde 2020-sæsonen over på grund af coronapandemien.
Damien Williams (26) scorede to touchdowns, da Kansas City Chiefs i februar vandt Super Bowl 54. Han har dog valgt at sidde 2020-sæsonen over på grund af coronapandemien.
Foto: John David Mercer/Ritzau Scanpix

Sport

Coronavirus får 66 NFL-spillere til at droppe sæsonen

Spillerne i NFL havde indtil torsdag klokken 22 dansk tid til at melde ud, om de vil spille i 2020-sæsonen.
06. august 2020 kl. 23:29 Af Ritzau

Annonce

66 spillere i verdens bedste liga for amerikansk fodbold, NFL, har valgt ikke at spille i den kommende sæson på grund af coronapandemien.

Det står klart, efter at spillernes deadline for at melde fra blev passeret torsdag aften klokken 22 dansk tid.

Det svarer til 2,6 procent af de spillere, der lige nu er ansat af de 32 NFL-hold.

NFL og ligaens spillerforening har for nylig forhandlet en revideret overenskomst på plads. Den skitserer, hvordan den årlige træningslejr op til sæsonen, som er i gang nu, samt selve sæsonen skal afvikles under coronapandemien. Både på og udenfor kridtstregerne.

I den fik spillerne en mulighed for selv at bestemme, om de vil spille i 2020-sæsonen eller sidde over. Hvis man frivilligt valgte ikke at spille, kunne man få et beløb, der svarer til 950.000 danske kroner. Pengene vil blive taget ud af fremtidig løn.

Hvis man som spiller lider af en sygdom eller tidligere har haft en sygdom, der betyder, at man kan blive særligt hårdt ramt af coronavirus, kunne man få et beløb, som svarer til 2,2 millioner kroner. Det vil dog ikke blive trukket fra ens fremtidige løn.

Blandt de mere profilerede navne, der har valgt ikke at spille, er blandt andre Super Bowl-mestrene Laurent Duvernay-Tardif og Damien Williams fra Kansas City Chiefs.

Førstnævnte er uddannet læge og vil bruge efteråret på at udnytte sine evner til at hjælpe med at bekæmpe coronapandemien.

New England Patriots er med otte afmeldinger det hold, der har flest spillere, som har valgt at sidde over i den kommende sæson. Danske Hjalte Froholdt er ikke en af dem.

Froholdts landsmand Steven Nielsen, der er en del af Jacksonville Jaguars' nuværende trup, havde kun mulighed for at melde fra og få et beløb udbetalt, hvis han på grund af tidligere eller nuværende sygdom var særligt udsat.

Det skyldes, at han kom ind i ligaen uden at blive valgt i den årlige draft i april. Nielsen har ikke valgt at sidde over i 2020-sæsonen.

Normalt spiller holdene fire træningskampe op til sæsonen, men de er aflyst i år. I stedet skal NFL's spillere og trænere direkte i aktion i betydende kampe, når sæsonen efter planen starter i begyndelsen af september.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

AF: MARTIN WOUTERS

lindholm ghetto 18. september 2020 kl. 17.00

AF: MARTIN WOUTERS

storstrøms bro 17. september 2020 kl. 13.57

AF: HENNING ABILDGAARD

Hastværk med… 15. september 2020 kl. 21.07

AF: JOHN WENNERWALD

Det skal være nemt at være syg 13. september 2020 kl. 22.19

Annonce