cookie-og-privatlivspolitik
DBU Lolland-Falster frygter, at en ny reform for dansk breddefodbold får den modsatte effekt, hvis Lolland-Falster mister lokalkontoret i Nykøbing.
DBU Lolland-Falster frygter, at en ny reform for dansk breddefodbold får den modsatte effekt, hvis Lolland-Falster mister lokalkontoret i Nykøbing.
Foto: Anders Knudsen

Sport

DBU erkender: Tidsplanen skrider

Dansk Boldspil-Union opgiver at få samlet de seks lokalunioner i to store unioner i år.
08. juli 2020 kl. 11:00 Af Allan Plenborg

Annonce

LOLLAND-FALSTER DBU Lolland-Falsters repræsentanter var klar i spyttet, da de i slutningen af maj på det seneste møde med de øvrige østdanske lokalunioner, DBU Sjælland, DBU København og DBU Bornholm, meddelte, at DBU Lolland-Falster ikke kan bakke op om det foreliggende forslag til en ny reform for dansk breddefodbold.

Kort efter var planlagt et nyt møde, men det blev udsat. Siden maj har medlemmerne i reformudvalget ikke set hinanden.

Bestyrelsen i Dansk Boldspil-Union Bredde erkender nu, at tidsplanen skrider, fordi østunionerne ikke er blevet enige om rammerne for en stor østunion i modsætning til Jylland og Fyn, der er enige om en vestunion.

Målsætningen var at få færdiggjort drøftelserne og få holdt de planlagte ekstraordinære repræsentantskabsmøder i de fire østlige lokalunioner i sensommeren 2020. Det kan ikke nås.


Ærgerlig formand

Derfor blev der på det seneste bestyrelsesmøde i DBU Bredde, hvor DBU Lolland-Falster-formand Gert Lundgaard har sæde, vedtaget en ny tidsplan for reformprocessen.

Man har droppet at få forslaget til afstemning allerede i sensommeren. I stedet er der enighed om, at reformforslaget skal til afstemning i DBU Lolland-Falster og de øvrige tre østunioner ved deres ordinære repræsentantskabsmøder i januar næste år, hvorefter reformen endeligt kan godkendes på DBU Breddes repræsentantskabsmøde og DBU's repræsentantskabsmøde 27. februar.

- Jeg er rigtig ærgerlig over, at vi ikke kan få en afklaring på det store reformarbejde her i 2020. Jeg er dog rigtig glad for, at der i bestyrelsen fortsat er opbakning til reformarbejdet, og vi har nu lavet en ny tidsplan, så vi kan få en samlet reformbeslutning i starten af 2021, siger Lars Albæk, formand for DBU Bredde.

Mogens Nielsen, bestyrelsesmedlem og turneringsudvalgsformand i DBU Lolland-Falster, og Michael Skaarup, næstformand i DBU Lolland-Falster, er DBU Lolland-Falsters to repræsentanter i reformarbejdet med Sjælland, København og Bornholm.

Og Mogens Nielsen slår fast, at intet har ændret sig siden det seneste møde i maj, hvor DBU Lolland-Falster tilkendegav, at man ikke kunne acceptere det foreliggende reformforslag.

Det bekymrer DBU Lolland-Falster, at man ikke er garanteret pladser i de besluttende organer.

- Vi ønsker garantier for, at vi fremadrettet er repræsenteret i den ny breddebestyrelse og i udvalgene, ligesom vi ønsker at bevare lokalkontoret i Nykøbing, siger Mogens Nielsen.


Håber at finde fælles fodslag

Formålet med en reform af breddefodbolden er at få flere medlemmer, men Mogens Nielsen - og DBU Lolland-Falster samt klubberne - frygter, at det modsatte sker på Lolland-Falster, hvis man får en centralisering og mister lokalkontoret i Nykøbing. I DBU Lolland-Falster mener man, at det er styrken på Lolland-Falster, at man er tæt på klubberne.

Det er Mogens Nielsens håb, at man kan finde fælles fodslag, og at DBU Lolland-Falster ikke mister indflydelse i dansk fodbold.

- Vi vil helst ikke stå alene. Men vi ønsker heller ikke at miste medlemmer, når intensionen er at få flere til at spille fodbold, siger Mogens Nielsen og tilføjer:

- I sidste instans ligger beslutningen hos vores klubber.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Børn skal have en tryg… 26. januar 2021 kl. 20.14

AF: PER HØYEM

Et meget frisk pust 26. januar 2021 kl. 10.18

AF: J. HANSEN

Teknisk udvalg straffer… 25. januar 2021 kl. 10.46

AF: JOHN WENNERWALD

Et frisk pust 24. januar 2021 kl. 22.49

AF: RANDI HANSEN

afhentning af affald 23. januar 2021 kl. 22.58

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

Annonce