Annonce
Sport

DBU erkender: Tidsplanen skrider

DBU Lolland-Falster frygter, at en ny reform for dansk breddefodbold får den modsatte effekt, hvis Lolland-Falster mister lokalkontoret i Nykøbing. Foto: Anders Knudsen

Dansk Boldspil-Union opgiver at få samlet de seks lokalunioner i to store unioner i år.

LOLLAND-FALSTER DBU Lolland-Falsters repræsentanter var klar i spyttet, da de i slutningen af maj på det seneste møde med de øvrige østdanske lokalunioner, DBU Sjælland, DBU København og DBU Bornholm, meddelte, at DBU Lolland-Falster ikke kan bakke op om det foreliggende forslag til en ny reform for dansk breddefodbold.

Kort efter var planlagt et nyt møde, men det blev udsat. Siden maj har medlemmerne i reformudvalget ikke set hinanden.

Bestyrelsen i Dansk Boldspil-Union Bredde erkender nu, at tidsplanen skrider, fordi østunionerne ikke er blevet enige om rammerne for en stor østunion i modsætning til Jylland og Fyn, der er enige om en vestunion.

Målsætningen var at få færdiggjort drøftelserne og få holdt de planlagte ekstraordinære repræsentantskabsmøder i de fire østlige lokalunioner i sensommeren 2020. Det kan ikke nås.

Ærgerlig formand

Derfor blev der på det seneste bestyrelsesmøde i DBU Bredde, hvor DBU Lolland-Falster-formand Gert Lundgaard har sæde, vedtaget en ny tidsplan for reformprocessen.

Man har droppet at få forslaget til afstemning allerede i sensommeren. I stedet er der enighed om, at reformforslaget skal til afstemning i DBU Lolland-Falster og de øvrige tre østunioner ved deres ordinære repræsentantskabsmøder i januar næste år, hvorefter reformen endeligt kan godkendes på DBU Breddes repræsentantskabsmøde og DBU's repræsentantskabsmøde 27. februar.

- Jeg er rigtig ærgerlig over, at vi ikke kan få en afklaring på det store reformarbejde her i 2020. Jeg er dog rigtig glad for, at der i bestyrelsen fortsat er opbakning til reformarbejdet, og vi har nu lavet en ny tidsplan, så vi kan få en samlet reformbeslutning i starten af 2021, siger Lars Albæk, formand for DBU Bredde.

Mogens Nielsen, bestyrelsesmedlem og turneringsudvalgsformand i DBU Lolland-Falster, og Michael Skaarup, næstformand i DBU Lolland-Falster, er DBU Lolland-Falsters to repræsentanter i reformarbejdet med Sjælland, København og Bornholm.

Og Mogens Nielsen slår fast, at intet har ændret sig siden det seneste møde i maj, hvor DBU Lolland-Falster tilkendegav, at man ikke kunne acceptere det foreliggende reformforslag.

Det bekymrer DBU Lolland-Falster, at man ikke er garanteret pladser i de besluttende organer.

- Vi ønsker garantier for, at vi fremadrettet er repræsenteret i den ny breddebestyrelse og i udvalgene, ligesom vi ønsker at bevare lokalkontoret i Nykøbing, siger Mogens Nielsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Håber at finde fælles fodslag

Formålet med en reform af breddefodbolden er at få flere medlemmer, men Mogens Nielsen - og DBU Lolland-Falster samt klubberne - frygter, at det modsatte sker på Lolland-Falster, hvis man får en centralisering og mister lokalkontoret i Nykøbing. I DBU Lolland-Falster mener man, at det er styrken på Lolland-Falster, at man er tæt på klubberne.

Det er Mogens Nielsens håb, at man kan finde fælles fodslag, og at DBU Lolland-Falster ikke mister indflydelse i dansk fodbold.

- Vi vil helst ikke stå alene. Men vi ønsker heller ikke at miste medlemmer, når intensionen er at få flere til at spille fodbold, siger Mogens Nielsen og tilføjer:

- I sidste instans ligger beslutningen hos vores klubber.

  • DBU Lolland-Falster frygter, at en ny reform for dansk breddefodbold får den modsatte effekt, hvis Lolland-Falster mister lokalkontoret i Nykøbing. Foto: Anders Knudsen
Annonce
Sport

Bredahl efter sejrsmål i overtiden: - En kæmpe forløsning

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Annonce
Annonce
Sport

Bredahl efter sejrsmål i overtiden: - En kæmpe forløsning

Nakskov

Familieforretning fylder 50 år: - Snakketøjet har jeg efter min far

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

112

14-årig dreng meldt savnet

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t

112

Bil i brand på motorvejen

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan

Lokal nyt

Venstre vil forlænge grænsekontrollem