cookie-og-privatlivspolitik
Formand for DBU, Jesper Møller, har ikke meget til overs for de europæiske storklubber, som er ved at stifte deres egen Super League. (Arkivfoto)
Formand for DBU, Jesper Møller, har ikke meget til overs for de europæiske storklubber, som er ved at stifte deres egen Super League. (Arkivfoto)
Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Sport

DBU-formand støtter ekskludering af udbryderklubber

De 12 klubber, som vil gå enegang i en lukket europæisk turnering, skal smides ud af fællesskab, mener DBU.
19. april 2021 kl. 16:46 Af Ritzau

Formanden for Dansk Boldspil-Union (DBU), Jesper Møller, støtter op om, at de 12 klubber, som er i gang med at stifte en europæisk udbryderliga, skal smides ud af det øvrige fodboldfællesskab.

I en pressemeddelelse fra DBU siger Møller:

- Nok er nok! Vi skal beskytte den europæiske sportsmodel, og den her situation er en god anledning til at statuere et eksempel.

- Der er to veje. Enten vælger man fællesskab og solidaritet, eller også vælger man grådighed og egoisme.

Og vælger de 12 storklubber at realisere de fremlagte planer om en udbryderliga som konkurrent til Det Europæiske Fodboldforbunds (Uefa) klubturneringer, så skal det have konsekvenser øjeblikkeligt, mener han.

Annonce

- Det er altafgørende for fodboldens fremtid, at vi fastholder de åbne turneringer, så det altid vil være muligt at stræbe efter mere, siger Jesper Møller.

- Vi ser ideen om en lukket europæisk liga som noget, der ødelægger de idealer. Det er en meget dårlig idé, og derfor ser vi ikke andre udveje end at udelukke de 12 klubber.

Fredag er der møde i Uefas eksekutivkomité, hvor det skal drøftes, hvordan forbundet skal stille sig over for klubberne, som er på vej til at gå enegang.

Divisionsforeningen, som er sammenslutning af de danske klubber, har også tilkendegivet, at man er stærkt imod den nye udbryderliga.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Er Det Konservative… 13. maj 2021 kl. 16.24

AF: JOHN WENNERWALD

Paradigmeskifte version 2.0 09. maj 2021 kl. 22.09

AF: PAW HALLANDSON

Det skriger til himlen! 09. maj 2021 kl. 20.40

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

Annonce

ANNONCE