cookie-og-privatlivspolitik
Danmarks kvindelandshold er i gang med forberedelserne til EM i håndbold, selv om det er usikkert, om det bliver til noget. (Arkivfoto)
Danmarks kvindelandshold er i gang med forberedelserne til EM i håndbold, selv om det er usikkert, om det bliver til noget. (Arkivfoto)
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Sport

DHF indkalder til krisemøde: Overvejer at droppe EM

DHF-formand overvejer at droppe EM-værtskab lørdag. Han har indkaldt til bestyrelsesmøde søndag formiddag.
21. november 2020 kl. 11:29 Af Ritzau

Annonce

Regeringen arbejder fortsat på at finde en løsning for EM-slutrunden i håndbold for kvinder, gentog kulturminister Joy Mogensen (S) lørdag i en skriftlig kommentar.

Men i Dansk Håndbold Forbund (DHF) er man ved at miste tålmodigheden over den manglende beslutning fra regeringen, og formand Per Bertelsen har indkaldt bestyrelsen til et krisemøde søndag.

Der har været usikkerhed om slutrunden, efter at Norge mandag trak sig som medvært for slutrunden, som efter planen skal afvikles i december.

Dansk Håndbold Forbund (DHF) har tilbudt at påtage sig hele værtskabet for slutrunden. Men den endelige godkendelse fra regeringens covid-19-udvalg mangler.

Udvalget skal blandt andet tage stilling til, om det er sundhedsmæssigt forsvarligt at fordoble antallet af deltagende hold på dansk jord fra 8 til 16.

Ifølge DHF-formand Per Bertelsen er der ikke meget dialog mellem parterne.

- Vi havde senest kontakt i relation til det her i går morges (fredag, red.), da vi besluttede os for at sige, at vi ville kigge på det en gang til. Om vi kunne stramme endnu mere op, hvis det kunne være med til at løse problemet.

- Det var den kontakt, vi havde i går morges ved nitiden. Siden har der ikke været nogen kontakt, siger han lørdag middag til Ritzau.

Bertelsen havde først udpeget torsdag som deadline. Dernæst fredag. Lørdag sagde han tidligt, at han overvejede at indkalde bestyrelsen i håndboldforbundet for at droppe værtskabet.

- Jeg overvejer meget, om de skal indkaldes i eftermiddag eller i morgen formiddag, så vi kan træffe den endelige beslutning og meddele Det Europæiske Håndboldforbund, at vi ikke kan hjælpe dem, selv om vi er klar, fordi vi åbenbart ikke har den opbakning fra regeringen, som vi skal have, sagde han.

Senere lørdag præciserede Bertelsen over for B.T.:

- Jeg indkalder min bestyrelse til et møde i morgen (søndag, red.) klokken 11, og så må vi se, hvordan vi stiller os over for det hele. Om vi føler os nødt til at kaste håndklædet i ringen.

- Sådan kan det ende. Lige nu er jeg meget pessimistisk. Og jeg har svært ved at se, at vi kan få det gennemført, når vi ikke får noget svar fra kulturministeriet.

Hvis EM gennemføres efter planen, begynder slutrunden 3. december og slutter 20. december.

Slutrunden bliver i så fald den første med Jesper Jensen som træner for de danske håndboldkvinder.

Danmark er i gruppe med Frankrig, Montenegro og Slovenien, og tre af holdene går videre til mellemrunden.

Danmark var senest vært for EM i kvindehåndbold i 2010 med Norge som medvært. Ved den lejlighed blev Danmark nummer fire.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

john brædder ønsker at folk… 24. november 2020 kl. 09.12

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen hjælper minkavlere 22. november 2020 kl. 21.48

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: NILS JØRGENSEN

Torvet Nykøbing 16. november 2020 kl. 16.03

AF: JOHN WENNERWALD

Goddag til kontantløst samfund 15. november 2020 kl. 21.43

Annonce