cookie-og-privatlivspolitik
Mikkel Dahl (forrest i trøjen for Nykøbing FC) scorede 27 mål og blev topscorer og rekordholder i den bedste færøske række.
Mikkel Dahl (forrest i trøjen for Nykøbing FC) scorede 27 mål og blev topscorer og rekordholder i den bedste færøske række.
Foto: Anders Knudsen

Sport

Dahl vippede legende af tronen

Den tidligere NFC-forward blev topscorer på Færøerne med 27 mål.
19. november 2021 kl. 16:00 Af Torben Mølgaard

KØBENHAVN Den tidligere Nykøbing FC-forward Mikkel Dahl sluttede halvandet års ophold på Færøerne, hvor han spillede i hovedstadsklubben HB Torshavn, med at blive suveræn topscorer med 27 mål i den bedste række Betrideildin-ligaen.

Dermed vippede Mikkel Dahl en sand legende af pinden som den mest scorende i en sæson på de nordatlantiske klippeøer.

Klæmint Olsen havde den hidtidige rekord med 26 mål. Den robuste angriber har hele sin karriere spillet på Færøerne for NSI Runavik, og på landsholdet scorede han senest både mod Danmark i Parken og efterfølgende mod Israel i de netop afsluttede VM-kvalifikationskampe.

Mikkel Dahl scorede sit 27. og sidste mål i sæsonens sidste kamp mod IF Fuglafjørdur og fejrede det lidt for vildt, hvilket kostede en advarsel!


Anerkendende nik

- Det var selvfølgelig dejligt at nå rekorden, og et par dage efter spiste jeg sammen med kæresten på restaurant, hvor Klæmint Olsen også befandt sig, og uden han sagde noget, fik jeg da et anerkendende nik, fortæller Mikel Dahl.

Annonce

Den målfarlige angriber er nu tilbage i Danmark, hvor han - i hvert fald midlertidigt - er flytttet ind hos kæresten på Amager.

- Det har været en god tid med mange fede oplevelser på Færøerne, siger Mikkel Dahl, der ikke har opgivet håbet om flere udenlandske eventyr.

- Der har været nogle uformelle henvendelser både fra udlandet og danske klubber men ikke noget konkret, pointerer den 28-årige angriber.

En tilbagevenden til Nykøbing FC er p.t. ikke aktuelt.

- Man skal selvfølgelig aldrig sige aldrig, men jeg satser nok først og fremmest på endnu et ophold uden for Danmark, siger Mikkel Dahl, der dog regner med et besøg hos "bjørnene", inden efterårssæsonen slutter.

Annonce

I den første halve sæson på Færøerne, hvor Mikkel Dahl scorede 14 mål, blev han mester med HB Torshavn, som dermed var kvalificeret til at deltage i denne sæsons Champions League.


Europæisk scoring

Her røg Dahl & co. overraskende ud i pre-kvalifikationen til Escaldes fra Andorra men blev så overført den mindre påagtede Conference League.

Her ventede i 2. runde Buducnost Podgorica fra Montenegro, som færingerne lammetævede sammenlagt 6-0.

Derpå skulle HB Torshavn møde de israelske mestre fra Maccabi Haifa. Det blev for stor en mundfuld, idet færingerne tabte det første opgør i Israel med 2-7 foran 15.200 tilskuere. Dahl kom på scoringstavlen med reduceringen til 1-2.

HB Torshavn vandt returopgøret 1-0 - men det europæiske eventyr var slut.

Annonce

- Men nu kan jeg da prale med at have scoret på den europæiske scene, lyder det kækt fra Mikkel Dahl.

Han nåede gennem fire og en halv sæson 124 kampe for "bjørnebanden" og scorede 42 mål.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

AF: CHRIS MCKAY

Aftenskole ånder lettet op.… 15. november 2021 kl. 15.06

AF: MICHAEL SKOVBON

Er der en voksen til stede??? 15. november 2021 kl. 13.37

Annonce

ANNONCE