cookie-og-privatlivspolitik
Viktor Hald Thorup kørte sig til en sølvmedalje ved World Cup-stævnet i Utah lørdag aften, og det sikrede ham en plads ved OL i Beijing.
Viktor Hald Thorup kørte sig til en sølvmedalje ved World Cup-stævnet i Utah lørdag aften, og det sikrede ham en plads ved OL i Beijing.
Foto: Jeffrey Swinger/Ritzau Scanpix

Sport

Danmark sikrer sig billet til vinter-OL i speedskating

Viktor Hald Thorups andenplads ved World Cup-stævnet i Utah sikrer Danmark en OL-billet, oplyser DIF.
05. december 2021 kl. 16:23 Af Ritzau

Danmark har sikret sig en billet til vinter-OL i speedskating.

Det oplyser Danmarks Idrætsforbund (DIF) på Facebook-siden "Danmark til OL".

Kvalifikationen er i hus som konsekvens af, at Viktor Hald Thorup lørdag aften kørte stærkt på isen i Utah og hentede den første danske World Cup-medalje nogensinde. Han endte således på andenpladsen.

Præstationen i disciplinen massestart betyder, at Viktor Hald Thorup nu er placeret som nummer ni på den liste, hvor der er OL-billetter til de 24 øverste.

Med et kvalifikationsstævne tilbage kan Viktor Hald Thorup ifølge DIF ikke falde så langt tilbage, at OL-billetten glipper.

Annonce

Viktor Hald Thorup var også i 2018 med til OL, da legene blev afviklet i Pyeongchang i Sydkorea. Her endte han på femtepladsen i massestart.

Der kan være en billet mere til Danmark i farvandet. Stefan Due Schmidt ligger således nummer 15 på føromtalte liste, og hvis han klarer sig godt i det sidste kvalifikationsstævne, får Danmark en plads mere.

En tredje OL-billet kan også komme i hus, når Danmark søndag aften deltager i holdforfølgelsesløb. I den disciplin er Danmark lige nu nummer ni på ranglisten, hvorfra otte nationer kommer til OL.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE