Danmark smadrer Georgien 14-0 i EM-kvalifikationen

Danmark var foran 10-0 ved pausen mod Georgien, der blev ydmyget på Energi Viborg Arena. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

De danske fodboldkvinder tog deres næststørste sejr nogensinde med 14-0 over Georgien i EM-kvalifikationen.

Det er sjældent, at man efter første halvleg af en fodboldkamp er foran 10-0 og egentlig har en fornemmelse af, føringen kunne have været større.

Men lige præcis sådan må kvinderne på det danske fodboldlandshold have haft det, da de tirsdag aften udraderede Georgien med 14-0 i EM-kvalifikationen.

Det var den næststørste sejr til kvindelandsholdet i historien. Den største var på 15-0 i 2009 - også dengang var det mod Georgien.

Stine Larsen, Pernille Harder og Nadia Nadim scorede hattrick, mens Nicoline Sørensen lavede to mål.

Sejren betyder, at Danmark fortsætter den indtil videre perfekte kvalifikation til EM-slutrunden i 2021. Efter fem kampe har danskerne maksimumpoint i gruppe B.

Alligevel rækker det kun til en andenplads, for Italien, der har spillet en kamp mere, vandt tidligere tirsdag med 5-0 over Malta og har ligeledes gjort rent bord i gruppen.

I det omvendte opgør i Tbilisi i oktober blev det til en dansk sejr på 2-0. Georgiens spillere drømte formentlig om en gentagelse, da det allerede i det fjerde minut stod 1-0 tirsdag aften.

En svag afslutning fra Nadia Nadim blev ikke afvist af Georgien-målmand Tatia Gabunia, og så var Danmark på 1-0.

Det startede en sand lavine af danske mål. Stine Larsen var afsender på de to næste danske mål, og det blev 4-0, da Sofie Svavas hjørnespark fandt vej til nettet via en georgisk hårtot og Nadim inde på stregen.

Danmark scorede mål i det 26., 27. og 28. minut, og georgierne kunne næppe tro deres egne øjne, da Pernille Harder hamrede et frispark i nettet til 7-0 med ti minutter til pause.

Gæsterne havde svært ved at håndtere de danske dødbolde, som skabte mål på samlebånd.

Nadims anden fuldtræffer til 8-0 kom efter et hjørnespark, og Harder blev også dobbelt målscorer på en frisparksperle med halvlegens sidste mål.

Harders andet mål sørgede for en nærmest surrealistisk pauseføring på 10-0.

En føring, der førte til tre georgiske udskiftninger. Blandt andet på målmandsposten, hvor Tatia Gabunia blev erstattet af Teona Sukhashvili.

Det satte en midlertidig stopper for den danske målfest. Danskerne væltede sig i chancer, men nu gik bolden oftest uden om målet.

Stine Larsens hattrick blev dog en realitet efter 53 minutter, men herefter skulle publikum i Viborg vente 20 minutter på næste scoring.

Den kom, da Harder pandede et indlæg i nettet ved bageste stolpe.

Indskiftede Nanna Christiansen øgede med et missil til 13-0, før Rikke Madsen satte punktum for kampen og kvindernes landsholdsår med sit mål i slutminutterne.