cookie-og-privatlivspolitik
Emma Nørholm Koch sejrede i ny dansk rekord ved Denmark Open Air i Vildbjerg i Jylland.
Emma Nørholm Koch sejrede i ny dansk rekord ved Denmark Open Air i Vildbjerg i Jylland.
Foto: Privat

Sport

Danmarks bedste Emma vinder med dansk rekord

Nykøbing-skytte er klar til at indtage Europa.
17. februar 2020 kl. 19:19 Af Allan Plenborg

Annonce

VILDBJERG Riffelskytten Emma Nørholm Koch blev den store triumfator ved Denmark Open Air i Vildbjerg Sport- & Kulturcenter. Riffelskytten fra Nykøbing F. Skytteforening blev tredobbelt vinder og satte tilmed dansk damejuniorrekord på 10 meter fritstående.

Det var lørdag - på tredjedagen af Denmark Open - at Emma Nørholm Koch blev dansk rekordindehaver ved at skyde imponerende 629,7 point i den indledende skydning, hvilket er 1,0 point bedre end den hidtidige rekord. For ligesom at sætte en fed streg under sin suverænitet vandt Emma Nørholm Koch den efterfølgende finaleskydning, som havde deltagelse af de bedste otte skytter, med 248,8 point.

Emma Nørholm Koch sejrede også i den indledende skydning og senere i finalen både fredag og søndag. Fredag skød Nykøbing-skytten 622,7 point i indledende og 249,1 point i finalen. Søndag hed scoren 628,0 point samt 247,9 i finalen.

Men søndagens finalesejr kom ikke i hus uden problemer.

- Jeg var under pres, fordi jeg begyndte med nogle "tynde" 10'ere, men derefter fulgte seks "dybe" 10'ere, og jeg kravlede op i finaleskydningen og endte med at vinde, siger Danmarks bedste juniorriffelskytte.

Emma Nørholm Koch indledte det fire dage store Denmark Open Air-stævne torsdag med at skyde i seniormix-konkurrencen sammen med Brande-skytten Mikkel Damholt. Parret blev nummer fire efter nogle fænomenale flotte skydninger af Nykøbing-skytten.

De flotte resultater kommer blot en uge efter Emma Nørholm Koch triumferede ved at vinde det store internationale stævne Intershoot 2020 Airriffel i hollandske Haag.

Og med de seneste flotte resultater in mente er forventningerne fra dansk side forståeligt store, når Emma Nørholm Koch på lørdag rejser til Polen for at deltage i EM.

Foreløbig holder Emma Nørholm Koch nogle velfortjente feriedage hos sine forældre. Men inden EM-afrejsen venter også tre træningspas - to i Nykøbing F. Skytteforening og et i Dansk Skytte Unions talentcenter i Ballerup. Topformen skal jo holdes vedlige ...

Til dagligt bor, studerer og træner 17-årige Emma Nørholm Koch i Norge, hvor hun går på topidrætsgymnasiet i Kongsvinger.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Efterslæbet bliver stort 05. april 2020 kl. 21.11

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

En folkelig sammenslutning 05. april 2020 kl. 19.36

AF: CARSTEN ANDERSEN

Nakskov kan ikke få hænderne ned 03. april 2020 kl. 16.44

AF: BIRGITT BJERRE

Cykelstier langs Sundruten… 01. april 2020 kl. 09.50

AF: BJARKE ROSENKILDE

Hjernevask, medierne,… 31. marts 2020 kl. 23.30

AF: JOHN WENNERWALD

Solidaritet når regningen kommer 29. marts 2020 kl. 20.35

Annonce