cookie-og-privatlivspolitik
Emma Nørholm Koch hyldes med en buket blomster af formanden for Nykøbing F. Skytteforening, Tønnes Koch.

3

Billeder

Emma Nørholm Koch hyldes med en buket blomster af formanden for Nykøbing F. Skytteforening, Tønnes Koch.
Foto: Anders Knudsen

Sport

Danmarks bedste sigter højt

Emma Nørholm Koch hyldet i Nykøbing F. Skytteforenings lokaler.
18. februar 2020 kl. 16:00 Af Allan Plenborg

Annonce

NYKØBING Der var gensynsglæde, da Emma Nørholm Koch i aftes troppede op til træningen i Nykøbing F. Skytteforening. Med bopæl i Norge og tilknyttet Dansk Skytte Unions talentcenter i Ballerup, er det ikke så tit, at Emma Nørholm Koch træner i Nykøbing.

Som nybagt dansk rekordholder og tredobbelt Denmark Open Air-vinder fra weekenden var der lykønskninger til Danmarks bedste juniorriffelskytte. Samt en tale fra formanden for Nykøbing F. Skytteforening, Tønnes Koch.

- Det er svært at tale om ens barn, men det er en formands lod at sige et par ord, når vi har en skytte, som har gjort det så godt som Emma, sagde Tønnes Koch.

I en alder af bare 17 år har Emma Nørholm Koch markeret sig som Danmarks bedste juniorriffelskytte med en række flotte resultater og sejre de seneste måneder, hvilket blandt andet har kastet en EM-udtagelse af sig.


Kastede op

Emma Nørholm Koch var bare otte år, da hun første gang tog med sin far og brødrene Kristian og Alexander til træning i Nykøbing F. Skytteforening.

Hun blev grebet af sporten - skønt hun ikke fik en lovende start, da hun kastede op to gange til sit første stævne i Væggerløse!

- Det var af bare nervøsitet, husker hun.

I dag er der kommet styr på nerverne, hvilket finaleresultaterne ved de seneste tre stævner tydeligt indikerer: Hun har været i ni finaler og ni mulige og vundet otte.

Det er ikke mere end tre år siden, at Emma Nørholm Koch begyndte at skyde fritstående. I dag er hun Danmarks bedste junior i fritstående på 10 meter, som hun skal konkurrere i, når hun tirsdag i næste uge repræsenterer Danmark ved europamesterskabet for juniorer i Polen.

Hun håber på et godt resultat, men skulle hun ikke slutte blandt de bedste, kan hun se frem til at gøre det bedre de næste år. Hun er nemlig juniorskytte i yderligere fire år..

- Det er mit første europamesterskab, jeg skal deltage i for det danske landshold. Det vil være fedt, hvis jeg kan levere et topresultat, siger Emma Nørholm Koch, som i efteråret 2019 kom på juniorlandsholdet.

Emma Nørholm Kochs første træner, Hans Pil, er ikke overrasket over Emma Nørholm Kochs udvikling.

- Jeg spottede straks, at vi her havde en skytte ud over det sædvanlige, siger Nykøbing-lederen.


Store ambitioner

Emma Nørholm Koch lægger ikke skjul på, at hun sigter højt.

- Mit overordnede mål er at kvalificere mig til OL 2024 i Paris, men jeg har masser af delmål, såsom EM, VM og World Cup for juniorer og seniorer, siger talentet, som for et par år siden blev tilknyttet Dansk Skytte Unions talentcenter i Ballerup, hvor hun samtidig også meldte sig ind i Ballerup Skytteforening.

For at forfølge OL-drømmen valgte hun i samråd med forældrene at søge om optagelse på topidrætsgymnasiet i Kongsvinger, Norge. Her går hun på andet år og dagene går med undervisning og træning.

- Jeg bruger omkring 30 timer om ugen på mine studier og 20 timer på skydning og fysisk træning, siger Emma Nørholm Koch.


Overvejer fremtiden

Det er halvandet år siden, Emma Nørholm Koch rejste til Norge, og i denne periode har hun udviklet sig helt ekstremt som sportsskytte og vundet mangt og meget, hvilket hun tilskriver seriøs træning under ledelse af dygtige trænere og tilknytningen af en mental træner.

Om knap halvandet år bliver Emma Nørholm Koch student.

- Og hvad så?

- Godt spørgsmål. Jeg har talt med mine forældre om, at jeg måske skal til USA, Schweiz eller Tyskland, hvor jeg kan kombinere uddannelse og skydning, siger Falster-pigen, som af sine danske modstandere kaldes "Godstoget fra Norge", fordi hun vinder så mange medaljer, som skal fragtes hjem.

Men foreløbig gælder det EM i Wroclaw i det sydvestlige hjørne af Polen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Efterslæbet bliver stort 05. april 2020 kl. 21.11

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

En folkelig sammenslutning 05. april 2020 kl. 19.36

AF: CARSTEN ANDERSEN

Nakskov kan ikke få hænderne ned 03. april 2020 kl. 16.44

AF: BIRGITT BJERRE

Cykelstier langs Sundruten… 01. april 2020 kl. 09.50

AF: BJARKE ROSENKILDE

Hjernevask, medierne,… 31. marts 2020 kl. 23.30

AF: JOHN WENNERWALD

Solidaritet når regningen kommer 29. marts 2020 kl. 20.35

Annonce