Annonce
Sport

Danmarks bedste sigter højt

Emma Nørholm Koch hyldes med en buket blomster af formanden for Nykøbing F. Skytteforening, Tønnes Koch. Foto: Anders Knudsen

Emma Nørholm Koch hyldet i Nykøbing F. Skytteforenings lokaler.

NYKØBING Der var gensynsglæde, da Emma Nørholm Koch i aftes troppede op til træningen i Nykøbing F. Skytteforening. Med bopæl i Norge og tilknyttet Dansk Skytte Unions talentcenter i Ballerup, er det ikke så tit, at Emma Nørholm Koch træner i Nykøbing.

Som nybagt dansk rekordholder og tredobbelt Denmark Open Air-vinder fra weekenden var der lykønskninger til Danmarks bedste juniorriffelskytte. Samt en tale fra formanden for Nykøbing F. Skytteforening, Tønnes Koch.

- Det er svært at tale om ens barn, men det er en formands lod at sige et par ord, når vi har en skytte, som har gjort det så godt som Emma, sagde Tønnes Koch.

I en alder af bare 17 år har Emma Nørholm Koch markeret sig som Danmarks bedste juniorriffelskytte med en række flotte resultater og sejre de seneste måneder, hvilket blandt andet har kastet en EM-udtagelse af sig.

Hans Pil, mangeårig træner i Nykøbing F. Skytteforening, observerede straks, at Emma Nørholm Koch var et naturtalent. Foto: Anders Knudsen

Kastede op

Emma Nørholm Koch var bare otte år, da hun første gang tog med sin far og brødrene Kristian og Alexander til træning i Nykøbing F. Skytteforening.

Hun blev grebet af sporten - skønt hun ikke fik en lovende start, da hun kastede op to gange til sit første stævne i Væggerløse!

- Det var af bare nervøsitet, husker hun.

I dag er der kommet styr på nerverne, hvilket finaleresultaterne ved de seneste tre stævner tydeligt indikerer: Hun har været i ni finaler og ni mulige og vundet otte.

Det er ikke mere end tre år siden, at Emma Nørholm Koch begyndte at skyde fritstående. I dag er hun Danmarks bedste junior i fritstående på 10 meter, som hun skal konkurrere i, når hun tirsdag i næste uge repræsenterer Danmark ved europamesterskabet for juniorer i Polen.

Hun håber på et godt resultat, men skulle hun ikke slutte blandt de bedste, kan hun se frem til at gøre det bedre de næste år. Hun er nemlig juniorskytte i yderligere fire år..

- Det er mit første europamesterskab, jeg skal deltage i for det danske landshold. Det vil være fedt, hvis jeg kan levere et topresultat, siger Emma Nørholm Koch, som i efteråret 2019 kom på juniorlandsholdet.

Emma Nørholm Kochs første træner, Hans Pil, er ikke overrasket over Emma Nørholm Kochs udvikling.

- Jeg spottede straks, at vi her havde en skytte ud over det sædvanlige, siger Nykøbing-lederen.

Hans Pil, mangeårig træner i Nykøbing F. Skytteforening, observerede straks, at Emma Nørholm Koch var et naturtalent. Foto: Anders Knudsen
Artiklen fortsætter efter annoncen

Store ambitioner

Emma Nørholm Koch lægger ikke skjul på, at hun sigter højt.

- Mit overordnede mål er at kvalificere mig til OL 2024 i Paris, men jeg har masser af delmål, såsom EM, VM og World Cup for juniorer og seniorer, siger talentet, som for et par år siden blev tilknyttet Dansk Skytte Unions talentcenter i Ballerup, hvor hun samtidig også meldte sig ind i Ballerup Skytteforening.

For at forfølge OL-drømmen valgte hun i samråd med forældrene at søge om optagelse på topidrætsgymnasiet i Kongsvinger, Norge. Her går hun på andet år og dagene går med undervisning og træning.

- Jeg bruger omkring 30 timer om ugen på mine studier og 20 timer på skydning og fysisk træning, siger Emma Nørholm Koch.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Overvejer fremtiden

Det er halvandet år siden, Emma Nørholm Koch rejste til Norge, og i denne periode har hun udviklet sig helt ekstremt som sportsskytte og vundet mangt og meget, hvilket hun tilskriver seriøs træning under ledelse af dygtige trænere og tilknytningen af en mental træner.

Om knap halvandet år bliver Emma Nørholm Koch student.

- Og hvad så?

- Godt spørgsmål. Jeg har talt med mine forældre om, at jeg måske skal til USA, Schweiz eller Tyskland, hvor jeg kan kombinere uddannelse og skydning, siger Falster-pigen, som af sine danske modstandere kaldes "Godstoget fra Norge", fordi hun vinder så mange medaljer, som skal fragtes hjem.

Men foreløbig gælder det EM i Wroclaw i det sydvestlige hjørne af Polen.

  • Emma Nørholm Koch hyldes med en buket blomster af formanden for Nykøbing F. Skytteforening, Tønnes Koch. Foto: Anders Knudsen
  • Hans Pil, mangeårig træner i Nykøbing F. Skytteforening, observerede straks, at Emma Nørholm Koch var et naturtalent. Foto: Anders Knudsen
  • Hans Pil, mangeårig træner i Nykøbing F. Skytteforening, observerede straks, at Emma Nørholm Koch var et naturtalent. Foto: Anders Knudsen
Annonce
Sport

Dommerfejl irriterer Rune efter nederlag

Sport

Ærlig keeper efter drop: - Det er bare piv elendigt

Annonce
Annonce
Lokal nyt

Efter 28 år: Henrik må lukke sit livsværk

Guldborgsund

Lokal historiker: - Det er en katastrofe

Indland

Se videoen: Ikonisk bygning i København er i flammer

Guldborgsund

Rosa fra Lolland så Børsen-spiret falde: - Det er helt vanvittigt

Lolland

De begik en brøler midt i Peders sorg: - Det er ikke i orden

Indland

Kæmpe uro i Venstre på Langeland: Fire ud af fem medlemmer skrider

Guldborgsund

Har været på Dølle i årevis: I år bryder de traditionen

Lokal nyt

Over 100 fartdjævle blitzet: Særligt én kørte alt, alt for stærkt i Nakskov

Lolland

Slog lokofører flere gange i ansigtet og ragede på kvinde

Udland

Knivstikkeri i kirke i Sydney betragtes som terror

Politik

Polen vil samarbejde med Danmark om styrket forsvarsindustri

Indland

87 procent stemte ja til offentlig overenskomst

112

Genbrugs-problemer: Det er ikke deres job, fastslår politiet

Renovation

Gem dem til genbrug: Kan hjælpe børn og unge

Vejr

En uge med blandet vejr: Forårsvarmen holder sig væk

Annonce
Annonce
112

33-årig kvinde gik amok på bar

Lolland

Kurt standsede bilen og skyndte sig ud: - Hernede går vi meget op i storken

Erhverv

Forbud mod snus og nikotinposer på jobbet breder sig og giver dilemmaer

Lolland

Tre års kamp for en købmandsbutik: Nu mangler de kun én afgørende brik

Guldborgsund

Overrasker: Markant ændring på årets Dølle

Sport

Dommerfejl irriterer Rune efter nederlag

Guldborgsund

Blodrøde tal: Stort millionunderskud hos lokale spisesteder