cookie-og-privatlivspolitik
Sådan så det ud i december 2018 i Frankrig, hvor EHF-præsident Michael Wiederer (tv.) DHF-formand Per Bertelsen (i midten) samt formanden for Norges håndboldforbund, Kaare Geir Lio (th.) gav håndslag på EM-værtskab i 2020. Nu bliver det kun Danmark, som skal afholde det. (Arkivfoto).
Sådan så det ud i december 2018 i Frankrig, hvor EHF-præsident Michael Wiederer (tv.) DHF-formand Per Bertelsen (i midten) samt formanden for Norges håndboldforbund, Kaare Geir Lio (th.) gav håndslag på EM-værtskab i 2020. Nu bliver det kun Danmark, som skal afholde det. (Arkivfoto).
Foto: Sportxpress/Ritzau Scanpix

Sport

Dansk EM-redning spreder lettelse og jubel i EHF

Danmarks ja til at afholde håndbold-EM i Herning og Kolding giver lettelse hos både EHF og DHF.
23. november 2020 kl. 14:16 Af Ritzau

Annonce

Den danske regering kom efter en uges tøven med den endelige godkendelse af, at kvindernes håndbold-EM i december kan finde sted på dansk grund, efter at Norge trak sig som medvært grundet coronapandemien.

Og den melding skaber lige dele lettelse og glæde hos Dansk Håndbold Forbund (DHF), men i ligeså høj grad jubel hos Det Europæiske Håndboldforbund (EHF).

- De sidste fire dage har været ekstremt udfordrende - og det oven i en i forvejen udfordrende tid, siger EHF-præsident Michael Wiederer ifølge DHF's hjemmeside.

- Jeg har ikke ord for, hvor taknemmelig jeg er over den fleksibilitet og den store indsats, som Dansk Håndbold Forbund med Per Bertelsen og Morten Stig Christensen i spidsen har ydet for at få det her til at lykkes.

- Særligt med tanke på at det med en utrolig kort tidsramme er lykkedes dem at stable et corona-sikkert miljø på benene i Kolding.

Som alle andre sportsgrene er håndbolden hårdt ramt under coronapandemien, og Wiederer lægger ikke skjul på, hvor vigtig EM-slutrunden er for sporten.

- Kvindernes EM er den vigtigste platform til at markedsføre kvindehåndbold i Europa, og nu kan vi heldigvis se frem til, at de 16 bedste hold i Europa til december indtager gulvet i arenaerne i Herning og Kolding, siger han.

Hos DHF er formand Per Bertelsen og lettet over at kunne give hele sporten en tiltrængt hjælpende hånd i en svær tid.

- Det er enormt vigtigt både økonomisk og sportsligt for håndbolden, lyder det fra DHF-formanden til forbundets hjemmeside.

- Derfor er vi bare så glade for, at vi i Danmark, i den tid vi lever i, kan løse den her situation på forsvarlig vis og med alle de forbehold, det kræves i forhold til coronaen.

Med hele slutrunden samlet i Danmark betyder det, at to af grupperne afvikles i Herning - blandt andet Danmarks, mens de to andre spilles i Kolding.

Herning og Kolding er værter for hver en mellemrunde efterfølgende, mens finaleweekenden afvikles i Herning.

- Vi byder altid gerne gæster velkommen her i Herning Kommune, så vi er glade for, at finaleweekenden nu rykker til Boxen, lyder det fra Hernings borgmester, Lars Krarup (V).

- Vi ser frem til at være vært for endnu et internationalt håndboldmesterskab, og vi sætter pris på Dansk Håndbold Forbunds store engagement for at få enderne til at mødes.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

AF: JOHN WENNERWALD

Fire skræmmende år 10. januar 2021 kl. 21.38

Annonce