cookie-og-privatlivspolitik
Leon Madsen sluttede to point bag verdensmester Bartosz Zmarzlik i årets VM-serie.
Leon Madsen sluttede to point bag verdensmester Bartosz Zmarzlik i årets VM-serie.
Foto: Sportxpress/Ritzau Scanpix

Sport

Dansk viceverdensmester i speedway ryger under kniven

Leon Madsen skal opereres 6. og 10. december. Han regner med at være smertefri i den kommende speedwaysæson.
03. december 2019 kl. 13:35 Af Ritzau

Annonce

Leon Madsen har døjet med en diskusprolaps gennem store dele af speedwaysæsonen, og uden han vidste det, har han også kørt med en brækket ankel. Derfor skal han nu bruge sportens vinterpause på at gennemgå to operationer.

På fredag skal han under kniven for første gang, og tirsdag i næste uge venter endnu en operation, fortæller den danske viceverdensmester.

- Jeg skal opereres for en diskusprolaps med en ny behandlingsmetode. Der skal brændes nogle nervetråde, og det skal jeg have gjort hernede i Polen 6. december, så jeg forhåbentlig bliver kvit med mine smerter i ryggen.

- 10. december skal jeg så have opereret to store metalstænger ud af mit ben, for de er årsagen til, at jeg har så mange smerter i min ankel, siger Leon Madsen.

Selv om det kan lyde paradoksalt, vidste han ikke, at anklen var brækket.

- Da jeg styrtede i sommer, hoppede den ene metalstang ud af knoglen i anklen, så jeg har faktisk kørt med en brækket ankel i den ene halvdel af sæsonen, men det har vi først fundet ud af her bagefter.

- Så det har været årsagen til, at jeg har haft så mange smerter, og at min ankel har været hævet hele tiden, siger Leon Madsen.

På trods af smerterne kæmpede han sig igennem hele sæsonen uden at misse et VM-grandprix. Til sidst var han kun to point fra at blive verdensmester.

Efter operationerne kan han holde en afslappende juleferie. Derefter forventer han at kunne træne på samme niveau som tidligere i karrieren.

- Jeg skal nok slappe af i et par uger og komme af med mine smerter, men jeg regner også med, at jeg kan være smertefri efterfølgende, så jeg kan træne på 100 procent i januar og være helt fit, når sæsonen starter.

- Jeg må lige se, hvordan det går på den anden side af operationerne, men forhåbentlig får de positiv indflydelse på den kommende sæson, så jeg ikke skal døje med smerter, men kun koncentrere mig om at køre stærkt, siger Leon Madsen.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Eliten, magthaverne, censur… 27. januar 2020 kl. 13.15

AF: DAN TOXVÆRD RASMUSSEN

DEBATTEN OM FOR OG IMOD… 27. januar 2020 kl. 09.40

AF: JOHN WENNERWALD

Husk SFO-erne 26. januar 2020 kl. 20.53

AF: BJARKE ROSENKILDE

Dansk Folkeparti synker stadig. 22. januar 2020 kl. 05.18

AF: FREDDI HANSEN

Varmeforsyning i spredt bebyggelse 20. januar 2020 kl. 15.29

AF: JOHN WENNERWALD

Au pair-ordningen til eftersyn 19. januar 2020 kl. 22.57

Annonce