cookie-og-privatlivspolitik
Anne Mette Hansen ser Frankrig som favorit i fredagens VM-opgør. Frankrig vandt da også de to nationers møde ved EM i Nantes sidste år med 29-23. På billedet er Hansen i nærkamp med  franske Alexandra Lacrabère.
Anne Mette Hansen ser Frankrig som favorit i fredagens VM-opgør. Frankrig vandt da også de to nationers møde ved EM i Nantes sidste år med 29-23. På billedet er Hansen i nærkamp med franske Alexandra Lacrabère.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Sport

Danske VM-spillere gør Frankrig til favorit i lille finale

Det er knald eller fald for både Danmark og Frankrig i fredagens storkamp ved håndbold-VM.
05. december 2019 kl. 06:35 Af Ritzau

Annonce

Den sværeste opgave venter forude for det danske kvindelandshold i håndbold, der kæmper for at forlænge livet ved VM i Japan.

Mens Sydkorea og Tyskland allerede er videre til mellemrunden, kæmper Danmark med de regerende verdens- og europamestre fra Frankrig om den tredje og sidste billet fra gruppe B.

De to nationer mødes i en alt eller intet-kamp fredag, og selv om sejren over Brasilien gav den danske selvtillid en gevaldig opstrammer, er ingen i tvivl om sværhedsgraden af mødet med de franske stjerner.

- Umiddelbart er franskmændene favoritter, men det tror jeg passer os fint, siger bagspilleren Anne Mette Hansen.

Frankrig har haft et tungt VM og lider stadig under en dårlig start med kun et point i de første to kampe mod Sydkorea og Brasilien.

Siden fulgte pligtsejren over Australien og så en kneben gevinst mod Tyskland onsdag. Franskmændene kan nøjes med uafgjort mod Danmark, mens danskerne er pisket til at vinde.

- Det er en megasvær opgave, for Frankrig har også kniven for struben, siger playmaker Lotte Grigel.

- Som Frankrig har spillet her, ved man ikke helt, hvor de står. Men jeg kan nærmest ikke huske, hvornår vi sidst slog dem til et mesterskab. Det er i hvert fald længe siden, siger Grigel.

Seneste danske slutrundesejr over franskmændene kom ved EM i Serbien i 2012, hvor Danmark vandt 28-27.

Grigel er en af fire gengangere fra dengang, hvor Sandra Toft vogtede målet, og Louise Burgaard og Stine Jørgensen var blandt skytterne.

Fredag står de to store håndboldlande altså igen over for hinanden.

- Jeg havde jo håbet, at det var en finale om at få fire point med i mellemrunden. Nu bliver det en finale om at komme videre, og det er fint. Presset er jo det samme, siger landstræner Klavs Bruun Jørgensen.

- Franskmændene er gode, og nu får de blod på tanden og kommer blæsende igen. Den får fuld pibe, forudser landstræneren.

Danmark vandt det seneste møde med Frankrig. Det var en Golden League-kamp i marts, hvor det danske hold tog en sejr på 25-22.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JENS CHRISTENSEN

Rygepolitik 25. januar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Dansk Folkeparti synker stadig. 22. januar 2020 kl. 05.18

AF: FREDDI HANSEN

Varmeforsyning i spredt bebyggelse 20. januar 2020 kl. 15.29

AF: JOHN WENNERWALD

Au pair-ordningen til eftersyn 19. januar 2020 kl. 22.57

AF: BJARKE ROSENKILDE

DF's svanesang. 19. januar 2020 kl. 13.30

AF: LEIF A. JENSEN

Når der penge i at snakke… 19. januar 2020 kl. 00.37

Annonce