cookie-og-privatlivspolitik
Sejleren Anne Marie Rindom (tv.) og roeren Emma Aastrand Jørgensen (th.) leverede begge metal til Danmark ved OL i Tokyo.
Sejleren Anne Marie Rindom (tv.) og roeren Emma Aastrand Jørgensen (th.) leverede begge metal til Danmark ved OL i Tokyo.
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Sport

Danske atleter får 50 millioner kroner før Paris-lege

DIF og Team Danmark har modtaget en donation, der skal hjælpe de danske OL- og PL-atleter frem mod Paris 2024.
30. november 2021 kl. 12:00 Af Ritzau

Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Team Danmark har modtaget en donation på 50 millioner til sit arbejde frem mod OL og PL i Paris i 2024.

Det er Kirkbi, der er ejet af Lego-familien Kirk Kristiansen, der donerer pengene. Det oplyser DIF i en pressemeddelelse.

Kirkbi donerede også 50 millioner kroner frem mod legene i Tokyo, der blev afviklet i sommer, og den dobbelte bronzevinder Emma Aastrand Jørgensen var én af de atleter, der nød godt af midlerne.

- Støtten fra Kirkbi gjorde, at jeg kunne leve som professionel op til OL i Tokyo uden at have konstant ondt i maven over, hvordan det hele skulle hænge sammen.

- Jeg kunne trække vejret roligt og holde fuld fokus på mine forberedelser. Det er en fantastisk nyhed, at de også bakker op om os frem mod Paris-legene, siger Emma Aastrand Jørgensen.

Annonce

Team Danmarks administrerende direktør, Peter Fabrin, er dybt taknemmelig og kalder Kirkbi og andres donationer for "afsindigt vigtige".

- Medaljer koster penge, og vi har svært ved at følge med den internationale udvikling, hvor mange lande investerer massivt i eliteidræt.

- De danske atleters præstationer ved OL og PL er noget af det, der samler og inspirerer hele Danmark, og vi føler os stolte som danskere, når atleterne står på medaljeskamlen og ser Dannebrog stryge til tops, siger Peter Fabrin.

Det er endnu ikke fastlagt, hvordan den nyeste donation skal fordeles, understreger Søren Simonsen, der er chef de mission for det danske OL-hold.

- Vi skal selvfølgelig støtte dem, som har potentiale til at vinde medaljer, men vi skal også forsøge at identificere og supporte fremtidens stjerner, som også kan komme i spil til Paris.

Annonce

- Vi kommer sikkert til at yde støtte til nogen, som ender med ikke at kvalificere sig til OL eller PL, men sådan er vilkårene, for sport er heldigvis ikke 100 procent forudsigeligt, siger Simonsen.

Team Danmark meddelte i oktober, at Salling Fondene har doneret 50 millioner kroner frem mod legene i Paris i 2024.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE