Danske håndboldkvinder slår de franske verdensmestre

Stine Jørgensen og de øvrige danske håndboldkvinder rejste sig efter skuffelsen mod Norge. (Arkivfoto) Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Frankrigs EM- og VM-mestre blev sænket af Danmark, der fik en tiltrængt sejr efter afklapsning mod Norge.

Det kvindelige danske håndboldlandshold stemplede for alvor ind ved Golden League-stævnet i Frankrig lørdag aften.

Efter et stort nederlag på 20-31 til Norge torsdag rejste danskerne sig, da den forsvarende EM- og VM-mester, Frankrig, var på menuen.

De danske håndboldkvinder viste højt niveau ved at slå franskmændene 25-22 og pointmæssigt komme på tavlen i turneringen.

De danske kvinder spillede med stor energi og bevægelse, og det gav franskmændene problemer fra start.

Ved pausen stod det 12-12 efter en sen udligning af Nadia Offendal, og assistenttræner Lars Jørgensen udtrykte meget rammende den danske optur over for TV2 Sport.

- Vi skal arbejde os frem mod, at det her er det udtryk, vi skal levere hver gang, sagde han efter de første 30 minutter.

Efter pausen fortsatte danskerne med at imponere. Stine Jørgensen scorede på straffekast, og Freja Cohrt udbyggede til 14-12 kort efter.

En velspillende Lotte Grigel bragte Danmark på 16-14 med to scoringer på stribe, og Danmark nærmede sig med små skridt sejren mod hjemmeholdet.

Med fire minutter igen var danskerne foran 22-21. Målmand Sandra Toft pillede et stærkt fransk forsøg, og i den anden ende slog Grigel til igen.

Danmarks forsvar lukkede ned for Frankrigs offensiv i kampens afslutning, mens Anne Mette Hansen brød igennem og lukkede opgøret med scoringen til 24-21.

Dermed fik danskerne en tiltrængt sejr.

- Jeg er totalt forvirret. Det er totalt svært at forstå, hvordan vi kunne levere sådan forleden dag (mod Norge, red.) og så spille så godt i dag, sagde landstræner Klavs Bruun Jørgensen til TV2 Sport efter kampen.

Danmark spiller søndag klokken 15 mod Rumænien. Rumænerne tabte lørdag til Norge og er uden point efter to kampe.

Danmark har ligesom Frankrig to point efter to kampe.