cookie-og-privatlivspolitik
Danmarks ishockeykvinder ses her i aktion ved B-VM i 2019 i Ungarn, hvor danskerne endte som toer efter Ungarn, hvilket betød oprykning til det fineste selskab. I maj gælder det så Danmarks første deltagelse ved et A-VM på kvindesiden. VM spilles i Canada. Danmark er i en gruppe på fem hold, de tre bedste avancerer til kvartfinalerne.
Danmarks ishockeykvinder ses her i aktion ved B-VM i 2019 i Ungarn, hvor danskerne endte som toer efter Ungarn, hvilket betød oprykning til det fineste selskab. I maj gælder det så Danmarks første deltagelse ved et A-VM på kvindesiden. VM spilles i Canada. Danmark er i en gruppe på fem hold, de tre bedste avancerer til kvartfinalerne.
Foto: Balazs Czagany/Ritzau Scanpix

Sport

Danske ishockeykvinder isolerer sig før afrejse til VM

Der venter flere uger med isolation, før Danmark i maj deltager ved sit første A-VM i ishockey for kvinder.
08. april 2021 kl. 13:01 Af Ritzau

Til maj skal det danske kvindelandshold i ishockey deltage i sit første A-VM nogensinde.

25 spillere skal med til Canada, og landstræner Peter Elander har nu udtaget en bruttotrup på 35 spillere.

De skal alle møde ind til forberedelser i København 16. april, hvor de i en boble vil isolere sig totalt fra omverdenen frem til 22. april, hvor der er afrejse til Nordamerika.

Efter ankomst til Canada fortsætter de 25 spillere, der er fit for fight, i træningslejr og isolation, inden den første kamp mod Ungarn 7. maj.

Truppen består af spillere, der til daglig har hjemme i klubber i Danmark og Sverige samt spillere, der går på college i USA.

Annonce

29-årige Josefine Jakobsen fra Djurgårdens IF i Sverige er kaptajn.

Blandt de 35 spillere i bruttotruppen er desuden 13 teenagere. Tre spillere, som alle er med som reserver, er blot 16 år.

- Der er måske ikke så mange kvindelige ishockeyspillere i Danmark, men den gruppe af spillere, vi har, er til gengæld utrolig dedikerede og passionerede i arbejdet med deres sport, siger Peter Elander i en pressemeddelelse.

Han har været landstræner siden 2019 og har oplevet en "enorm fremgang i spillernes fysiske form og deres forståelse af spillet og systemerne".

- De har virkelig vist en kæmpe vilje til at blive bedre og er blevet hjulpet godt på vej af en stærk stab omkring holdet og Danmarks Ishockey Union, der har givet dem perfekte vilkår. Motivationen før VM i Canada er enorm, siger Elander.

Annonce

Det danske landshold viste lørdag i sidste uge positive takter i en testkamp mod Tjekkiet, som er rangeret som nummer syv i verden, og som også venter i gruppespillet ved VM.

Her endte det med en 3-0-sejr efter tre perioder, der ifølge landstræneren udgjorde "en helt igennem fremragende ishockeykamp".

Danmark rykkede i 2019 op i den øverste division. Da der siden ikke er spillet i de øvrige divisioner, er der ingen chancer for nedrykning ved dette års VM.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

AF: LINDA SOMMER

Respekt for Maribo domkirke 05. april 2021 kl. 16.43

AF: JOHN WENNERWALD

VM i Qatar 05. april 2021 kl. 09.32

AF: JESPER LORENTZEN

Biodiversitet og vejkanter 03. april 2021 kl. 19.00

AF: PAW HALLANDSON

Sol og vind går helt i sort… 02. april 2021 kl. 21.47

Annonce

ANNONCE