Dansker slutter på podiet i Tour of California

Kasper Asgreen sluttede som nummer tre i Californien. Arkivfoto. Foto: Benjamin Cremel/Ritzau Scanpix

Kasper Asgreen endte som samlet treer i etapeløbet på den amerikanske vestkyst.

Cykelrytteren Kasper Asgreen (Quick-Step) afsluttede lørdag en forrygende uge i Tour of California.

Den 24-årige dansker fastholdt på lørdagens 7. etape løbets samlede tredjeplads.

Asgreen kom med feltet hjem og kørte over målstregen på en 16.-plads på den afsluttende etape over 141 kilometer fra Santa Clarita til Pasadena på den amerikanske vestkyst.

Den første indlagte spurt blev vundet af tyskeren Maximilian Schachmann (Bora-Hansgrohe), som var med etapens første udbrud.

På nedkørslen til Pasadena fik han følgeskab af Kasper Asgreen og fire andre ryttere, der havde jagtet udbryderne.

Asgreen fik vristet sig fri sammen med Lennard Hofstede (Jumbo-Visma) og Davide Ballerini (Astana), men ti kilometer før målstregen blev de indhentet af hovedfeltet, skriver cyclingnews.com.

I fronten af feltet sprintede hollænderen Cees Bol (Team Sunweb) sig til etapesejren foran Peter Sagan (Bora).

Sloveneren Tadej Pogacar (Team Emirates) vandt Tour of California med en afstand på 16 sekunder til colombianeren Sergio Higuita (EF Education First) og 17 sekunder til Asgreen.

Kasper Asgreen vandt den grønne pointtrøje, mens Davide Ballerini tog sig af den prikkede bjergtrøje.