cookie-og-privatlivspolitik
Angelica Walléns (gul) store rutine i internationale kampe kan blive afgørende i eftermiddagens opgør i EHF-Cup´en på udebane mod kroatiske HC Podravka.
Angelica Walléns (gul) store rutine i internationale kampe kan blive afgørende i eftermiddagens opgør i EHF-Cup´en på udebane mod kroatiske HC Podravka.
Foto: Claus Hansen

Sport

Der skal mindst et point med hjem i bagagen

NFH's videre skæbne ligger i Kroatien
09. februar 2019 kl. 09:00 Af Thomas Jensen

Annonce

Det var noget af en bet for NFH, at de ikke selv kunne afgøre det i søndags mod Craiova, således at videre avancement til EHF Cup´ens kvartfinaler allerede var sikret.

Men et kollaps i de sidste minutter betød, at rumænerne kunne udligne til slutfacit 20-20. Det uafgjorte resultat betød nemlig, at NFH mangler det point, der kunne have gjort dagens udekamp i Kroatien mod HC Podravka betydningsløs.

Det er den langt fra nu, da NFH som minimum skal bruge et enkelt point, for at gå videre i turneringen.

Et nederlag er lig med farvel og tak til flere europæiske kampe i denne sæson.

Dog med den kattelem åben at gruppens anden kamp mellem Craiova og Super Amara Bera Bera slutter uafgjort, så er NFH videre selv, om det skulle blive til et nederlag.

At det forholder sig sådan er træner Jakob Larsen helt på det rene med.

- Men der er ingen grund til at være pessimist. Vi har stadig muligheden for at gå videre. Det var der ikke mange, der havde regnet med efter nederlag i de to første kampe, påpeger træneren.


Tror på sejr

Han tager til Kroatien med tro på en sejr, på trods af at NFH tabte forholdsvis klart på hjemmebane til et kroatisk mandskab, der på de fleste parametre var en tand bedre end NFH og havde kampen under kontrol i sejren på 28-24.

På et punkt skal der dog være forskel på de to hold i eftermiddag.

Podravka har for længst sat sig på puljens førsteplads og kan ikke indhentes. Det faktum skal NFH kunne udnytte, da de har kniven på struben.

- Jeg forventer helt klart, at vi er mere motiverede end dem og går ind og viser, at det er den sidste kamp i vores liv, understreger Jakob Larsen, der tidligere har set hold fra Balkan-området slække lidt på koncentrationen og intensiteten, når der ikke er noget på spil.

- Sådan er det med spillere fra det område. De har også et par russere, som jeg heller ikke kan forestille mig vil sætte sig op til en kamp på samme måde, som gjaldt det liv eller død, og det skal helt klart være til vores fordel, siger han.


Skyd udefra

I den omvendte kamp i Nykøbing havde NFH store problemer med at bryde igennem Podravkas forsvar, og derfor har Jakob Larsen et håb om, at der kan åbnes lidt mere op fra fra distancen for at lokke modtanderen lidt frem.

Dione Housheer har skudkraften på højre back, men i den anden side mangler der lidt, og derfor håber Jakob Larsen, at han kan sætte den normale forsvarsspiller Isabella Jacobsen i scene.

- De har ikke set Isabella på video, og jeg har med vilje gemt hende lidt, så de ikke er forberedt på det. Det kunne godt blive den trumf, der gør, at vi får mindst det ene point med hjem, håber Jakob Larsen.

De tidligere Champions League-vindere fra Podravka spiller i en hal, der kan rumme 2.500 tilskuere. og til deres to første hjemmekampe i turneringen er der mødt godt et par tusinde mennesker op.

Kampen, der fløjtes af to dommere fra Grækenland, spilles lørdag eftermiddag klokken 17:30 og kan følges direkte på ehftv.com.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Myndighederne med hovedet i busken 21. august 2019 kl. 16.09

AF: FREDDI HANSEN

"Ugeavis lagt for had" 20. august 2019 kl. 21.02

AF: JOHN WENNERWALD

Forbyd lattergas 18. august 2019 kl. 22.18

AF: BJARKE ROSENKILDE

I begrebsforvirringens golde favn. 18. august 2019 kl. 12.47

AF: LARS RASMUSSEN

Solceller omkring Grænge landsby 15. august 2019 kl. 18.53

AF: LEIF A. JENSEN

Stem, som I plejer og… 13. august 2019 kl. 18.53

Annonce