cookie-og-privatlivspolitik
Mathias Kristensen (th) og Nykøbing FC er presset til sejr over HB Køge, hvis de skal bevare et realistisk håb om overlevelse i 1. division.
Mathias Kristensen (th) og Nykøbing FC er presset til sejr over HB Køge, hvis de skal bevare et realistisk håb om overlevelse i 1. division.
Foto: Ingrid Riis

Sport

Det er den første af fire finaler

Nykøbing FC er under pres før eftermiddagens hjemmekamp mod HB Køge.
11. juli 2020 kl. 11:00 Af Torben Mølgaard

Annonce

NYKØBING Lad os slå fast med det samme, at Nykøbing FC ikke rykker ned i denne weekend, uanset hvordan resultaterne falder ud i fjerdesidste spillerunde i 1. division.

Men det er en kendsgerning, at "bjørnebanden" er presset under nedrykningsstregen og reelt skal bruge alle tre point mod HB Køge for at bevare håbet om fortsat at eksistere i den næstbedste række i den nye sæson.


Magert pointudbytte

Det magre pointudbytte på det seneste med blot to remiser i de sidste fire kampe har skabt den vanskelige situation for Claus Jensen & co. Og det er cheftræneren naturligvis fuldt ud bevidst om.

- Det er en must-win-kamp, selv om det jo ikke er afgjort, hvis vi ikke vinder, konstaterer NFC-træneren.

- Jeg ser sådan på det, at det er den første af fire finaler her i slutspurten, og vi skal begynde med en sejr over HB Køge, fastslår Claus Jensen.

Defensiven har været NFC's achilleshæl gennem hele sæsonen, hvilket 58 indkasserede mål understreger - kun overgået af bundproppen FC Roskilde med 59 mål.

Men falstringerne står p.t. svagest med otte minusmål i de sidste to kampe.


Ikke kun fokus på forsvaret

- Vi arbejder hele tiden med forsvaret men ikke mere end med andre områder på banen, fortæller Claus Jensen, der egentlig var godt tilfreds med den defensive organisation mod Viborg i mandags.

- Men vi må bare ikke lave alle de personlige fejl, der kan afgøre kampene, tilføjer træneren.

HB Køge har været et godt bekendtskab for Nykøbing FC i denne sæson med sejre både i premiereopgøret sidste sommer - 3-1 i CM Arena - og på kunstgræsset i Køge, hvor efteråret blev afsluttet med en 2-0 sejr til gæsterne.

Indimellem vandt østsjællænderne dog 1-0 i pokalturneringen, mens NFC til gengæld sejrede 2-1 i det seneste møde i testkampen sidst i maj på scoringer af Sebastian Koch og Mikkel Dahl.

- Ja, vi har tilsyneladende krammet på HB Køge, men jeg tænker først og fremmest, at vi spiller godt hjemme i CM Arena, hvor vi gerne vil levere for vore trofaste fans, siger Claus Jensen.

Cheftræneren understreger vigtigheden af, at spillerne skal kunne tackle den tilspidsede alvorlige situation.


Det rigtige mindset

- Det handler om at finde det rigtige mindset, så man ikke bliver låst og samtidig skal turde udfordre, og så er det vigtigt, at vore rutinerede nøglespillere tager ansvar i så afgørende en kamp, pointerer Claus Jensen.

Han kommer ikke med nogle hints om eventuelle udskiftninger i startopstillingen fra kampen i Viborg.

Som udgangspunkt er hele truppen - minus langtidsskadede Marcus Backmann - fit for fight.

Det vil sige, at målmand Jannich Storch har overvundet sin knæskade og er til disposition.

Det er Søren Christensen også, men en tilbagevendende rygskade har sat midtbanestrategen meget tilbage træningsmæssigt, og han er næppe i betragtning til startformationen.

Dommer Patrick Rasmussen fløjter op i CM Arena i eftermiddag kl. 14:00.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Børn skal have en tryg… 26. januar 2021 kl. 20.14

AF: PER HØYEM

Et meget frisk pust 26. januar 2021 kl. 10.18

AF: J. HANSEN

Teknisk udvalg straffer… 25. januar 2021 kl. 10.46

AF: JOHN WENNERWALD

Et frisk pust 24. januar 2021 kl. 22.49

AF: RANDI HANSEN

afhentning af affald 23. januar 2021 kl. 22.58

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

Annonce