cookie-og-privatlivspolitik
Hverken Team Sydhavsøerne eller NFH's 3. divisionsmænd, der her krydser klinger i en af de få kampe, der nåede at blive afviklet i efteråret, ser ud til at skulle spille flere kampe i denne sæson,
Hverken Team Sydhavsøerne eller NFH's 3. divisionsmænd, der her krydser klinger i en af de få kampe, der nåede at blive afviklet i efteråret, ser ud til at skulle spille flere kampe i denne sæson,
Foto: Anders Knudsen

Sport

Det lugter af en nedlukning

Håndboldsæsonen fra 2. division og nedefter ser ud til at være overstået.
26. februar 2021 kl. 18:00 Af Thomas Jensen

LOLLAND-FALSTER Med regeringens seneste coronaudmeldinger, der ikke indbefattede en åbning af indendørs breddesport, ser det særdeles vanskeligt ud i forhold til at få afviklet de lokale håndboldturneringer fra 2. division og nedefter.

Siden 25. oktober sidste år, hvor blandt andre NFH's 2. divisionskvinder spillede deres sidste kamp, har der ikke været afviklet en eneste kamp, og omkring årskiftet blev det meldt ud, at turneringerne kun kunne færdigspilles som enkeltturnering, når og hvis sæsonen, som man håbede dengang, blev genoptaget i marts.

Det ser nu heller ikke ud til at blive tilfældet, og derfor ser det ud til, at indeværende sæson nøjagtig som forrige sæson aldrig bliver spillet til ende.


Ingen officiel beslutning

Officielt er der endnu ikke truffet nogen beslutning, men det ser ud til, at en samlet udmelding fra Dansk Håndbold Forbund, DHF, er lige på trapperne.

Forbundets turneringsudvalgt afholdt et møde i tirsdags, hvor der blev truffet en beslutning, men ifølge Håndbold Regions Øst administrationschef, Per Jensen, der selv deltog i mødet, har udvalget ikke bemyndigelse til at føre den vedtagne beslutning ud i livet.

Annonce

- Det er sendt videre til godkendelse hos DHF's bestyrelse, der mødes snarest muligt, og derefter kommer der en udmelding, siger han til den Holbæk-baserede avis Nordvestnyt.

Dermed kunne det godt ligne en vidtgående beslutning om at lægge turneringen ned for denne sæson, men hvad der så skal ske med de hold, der ligger til enten op- eller nedrykning efter de fire til seks kampe, der nåede at blive afviklet i efteråret, er indtil videre uvist.


Hvad med 1. division?

Vælger man en løsning, der betyder, at man starter helt forfra med de samme rækker efter sommerferien og suspenderer op- og nedrykning, opstår problemet med de tre nedrykkere, der er i fuld gang med at blive fundet i kvindernes og mændenes 1. division, og spørger man hos blandt andet SUS Nyborg, der ligger sidst i mændenes 1. division, tror træner Mads Rydal mere og mere på, at nedrykningen bliver droppet.

- Beslutningen er nok bare blevet trukket, fordi vi fortsat - på papiret - skal have noget at spille for, sagde han til Folketidende i lørdags efter fynboernes nederlag til Team Sydhavsøerne.


Pihl er ikke i tvivl

Lokalt er træneren for NFH's 3. divisionsmænd, Bo Toft Pihl, heller ikke i tvivl om, hvad beslutningen bør være.

Annonce

- Det giver ingen mening at genstarte turneringen i april eller maj for at spille så få kampe efter fem måneder uden træning. Lad os få lukket ned og se frem mod den nye sæson, siger NFH-træneren, der ikke har set sine spillere siden sidst i oktober.

- Er de der alle sammen, hvis vi starter op igen? Jeg aner det ikke, siger træneren, der ligesom de øvrige lokale divisionshold og hold i Kvalifikationsrækken hverken kan rykke op eller ned, hvis det skulle blive et scenarie i forhold til deres nuværende placering i rækkerne.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PAW HALLANDSON

Tør de sige sandheden? 22. april 2021 kl. 08.33

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

AF: TOM AHLQVIST

Venstre kan man stole på! 17. april 2021 kl. 15.44

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

Annonce

ANNONCE