cookie-og-privatlivspolitik
Novak Djokovic har vundet Australian Open hele ni gange, men meget tyder på, at han ikke giver sig selv muligheden for endnu en triumf i Melbourne. (Arkivfoto)
Novak Djokovic har vundet Australian Open hele ni gange, men meget tyder på, at han ikke giver sig selv muligheden for endnu en triumf i Melbourne. (Arkivfoto)
Foto: Leonhard Foeger/Reuters

Sport

Djokovic' far indikerer afbud til Australian Open

Kravet om vaccine for at deltage i Australian Open kan meget vel afholde Novak Djokovic fra at deltage.
29. november 2021 kl. 08:58 Af Ritzau

Årets første grand slam-turnering i tennis, Australian Open, har de seneste tre gange, og ni gange i alt, haft den serbiske stjerne Novak Djokovic som vinder.

Men skal man tro hans far, Srdjan Djokovic, bliver 2022-udgaven i januar, formentlig uden sønnikes deltagelse.

Det skyldes kravet om coronavaccination for at deltage i turneringen.

- Når det handler om at blive vaccineret eller ej, så er det hver enkelts personlige ret at vælge, om man vil vaccineres. Ingen har ret til at træde ind i ens intimsfære, siger Srdjan Djokovic til serbiske TV Prva ifølge Reuters.

- Under denne form for afpresning vil Novak formentlig ikke deltage. Jeg ville ikke gøre det, hvis det var mig. Og han er min søn, så du kan selv vurdere mit udsagn.

Annonce

Endnu har spilleren selv ikke meldt noget officielt ud, men senest ved sæsonfinalen tidligere på måneden nægtede han at udtale sig om emnet.

Hvis ikke han er vaccineret, mister han muligheden for at vinde turneringen for fjerde gang i træk og tiende gang i alt. Og samtidig når han ikke i denne omgang sin 21. grand slam-titel, der vil placere ham foran Roger Federer og Rafael Nadal i historiebøgerne.

Både Federer og Nadal er vaccineret mod coronavirus. Førstnævnte har dog meldt afbud til Australian Open, da han endnu ikke er ovre en knæskade.

Australian Open indledes 17. januar Melbourne.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE