cookie-og-privatlivspolitik
Den dobbelte verdens- og europamester Mads Brandt Pedersen, Silkeborg Kajakklub, er storfavorit til vinde sin sjette DM-guldmedalje i enerkajak på maraton-distancen.
Den dobbelte verdens- og europamester Mads Brandt Pedersen, Silkeborg Kajakklub, er storfavorit til vinde sin sjette DM-guldmedalje i enerkajak på maraton-distancen.
Foto: Privat

Sport

Dobbelt mestertriumf i sigte

Maribo Kajakklub for femte gang vært for maraton-DM i kano og kajak.
07. august 2020 kl. 17:29 Af Torben Mølgaard

Annonce

MARIBO Den regerende dobbelte verdens- og europamester, Mads Brandt Pedersen, Silkeborg Kajakklub, er den helt store stjerne ved weekendens danske mesterskaber på maraton-distancen på Maribo Søndersø.

Den 24-årige midtjyde markerede sæsonstarten for to uger siden ved at vinde Nordic Open samme sted ganske overlegent i konkurrencen med sine danske landsmænd.


Syv overbæringer

Mange af dem er på startlinjen igen lørdag eftermiddag, hvor DM i enerkajak afvikles over godt 29 km på en rundstrækning, der skal gennemføres syv gange med i alt syv overbæringer.

Naturligvis med Mads Brandt Pedersen som tårnhøj favorit til at hjemtage sin sjette DM-titel i streg, men som for to uger siden bliver verdensmesteren primært truet af sine klubkammerater.

Thorbjørn Rask og Nikolai Thomsen er begge ungseniorer, og specielt førstnævnte anses som en superstjerne i svøb. Han er tidligere juniorverdensmester og blev i øvrigt i fjor toer efter Mads Brandt Pedersen ved både VM, EM og DM.


Maribo-stjerner sagde fra

Allerede i eftermiddag skal Mads Brandt Pedersen på vandet i Maribo. Det handler om det første officielle DM i short track. Distancen er her kun på 3,8 km med blot to overbæringer.

- Mads Brandt vil også i denne disciplin være guldfavorit, fordi han er så stærk på overbæringerne, hvor han løber fra de andre, vurderer stævneleder og sportschef i Maribo Kajakklub, Finn Larsen.

Og verdensmesteren kunne såmænd være blevet tredobbelt dansk mester, men René Holten Poulsen, Maribo Kajakklub, afslog et tilbud om et makkerskab i toerkajakken ved søndagens finaler.

- De kunne ellers sagtens have vundet, mener Finn Larsen.

Han må også undvære sin anden guldfugl på kortbane, Emma Aastrand Jørgensen, der ellers havde givet tilsagn om at stille op i enerkajak på maraton-distancen. Men hun fortrød for et par dage siden og bruger i stedet tiden på træning i Team Danmark-centret på Bagsværd Sø.

Mens værtsklubben næppe kan vente medaljer i senior-klasserne, ser det bedre ud i ungdomsklasserne, hvor stortalentet Katrine Jensen er medaljekandidat i både enerkajak og toerkajak med Sara Milthers, Hellerup, i pigernes U/18-klasse.

I samme klasse for drenge har Mark Pedersen medaljechance i både enerkajak og i toerkajak med Oskar Schaufuss, Silkeborg.

For de to unge Maribo-kajakroer - og alle øvrige - gælder DM-stævnet som udtagelse til maraton-EM, der efter planen afvikles i Györ i Ungarn i oktober.

Maribo Kajakklub stiller i alt med 22 roere i et felt, der over tre dage tæller i alt 450 deltagere inklusiv både aktive og ledere.

- Vi har fået godkendt en beredskabsplan til weekenden, så vi kan overholde covid-19 reglerne og glæder os til at komme i gang, siger Finn Larsen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

rottebekæmpelse og… 22. september 2020 kl. 19.34

AF: DTL - DANSKE VOGNMÆND

Politiet sinker særtransporter 22. september 2020 kl. 11.24

AF: HENNING ABILDGAARD

Liste G 21. september 2020 kl. 21.23

AF: MARTIN WOUTERS

ekstra betalingsiger poul henrik 21. september 2020 kl. 15.13

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

Annonce