cookie-og-privatlivspolitik
Cecilie Uttrup (i rød trøje) var eneste danske medaljehåb ved OL. I VM-løbet har også Emma Norsgaard mulighed for at være med i afgørelsen. (Arkivfoto)
Cecilie Uttrup (i rød trøje) var eneste danske medaljehåb ved OL. I VM-løbet har også Emma Norsgaard mulighed for at være med i afgørelsen. (Arkivfoto)
Foto: Michael Steele/Ritzau Scanpix

Sport

Dobbelt spydspids giver danske VM-kvinder tro på medalje

Emma Norsgaard og Cecilie Uttrup deler kaptajntjansen, når de danske kvinder kører om VM-trøjen i Flandern.
25. september 2021 kl. 06:30 Af Ritzau

Meget opmærksomhed samler sig om det stjernespækkede danske herreholds kamp om verdensmesterskabet i landevejscykling.

Men optimismen og troen på egne evner er også stor hos deres kvindelige kolleger, som kører om verdensmesterskabet allerede lørdag.

Med hele syv ryttere til start og Emma Norsgaard og Cecilie Uttrup som to vidt forskellige kaptajntyper forventer danskerne at kunne mænge sig mellem de allerbedste.

- Rytterne tror selv på medalje, og det glæder mig selvfølgelig, siger landstræner Tayeb Braikia.

- Men vi har også ryttere, der er vant til at køre med i finalerne. Og vi har en tro på, at uanset hvordan løbet udvikler sig, så har vi en chance, lyder det fra landstræneren.

Annonce

Planen er klar: Hvis VM ender i en spurt, er Emma Norsgaard det danske trumfkort. Bliver løbet hårdt, er det en sag for klatrestærke Cecilie Uttrup.

Hun har ofte båret alle de danske forventninger på sine skuldre. Men denne gang må hun altså dele hvervet som spydspids med Norsgaard.

- Det åbner muligheder, at vi har flere kort at spille ud. Sidder jeg i et udbrud, har vi en sprinter siddende i feltet bagved, siger Cecilie Uttrup.

- Personligt håber jeg, at det bliver et hårdt løb, og at der kommer til at ske en masse. At der kommer en masse action. Men det bliver uanset hvad sindssygt fedt med den mængde tilskuere, der kommer, lyder det fra den danske medkaptajn.

Fremfor alt vil hun undgå en gentagelse af det bizarre OL-løb i Tokyo, hvor den ukendte østriger Anna Kiesenhofer kørte alene over stregen, fordi de store nationer tilsyneladende havde glemt, at hun var i udbrud.

Annonce

Uttrup kaldte efterfølgende løbet for "absurd" og "dårligt for kvindecykling", men det sker ikke denne gang, forsikrer hun.

- Uha, nej. Vi lader hende nok ikke køre væk igen. Vi skal i det hele taget ikke lade et udbrud sejle væk, men det tror jeg også, at alle har lært nu.

- I modsætning til ved OL stiller de forskellige lande med meget større hold, og så kan man bedre kontrollere det, siger Cecilie Uttrup.

Kvindernes landevejsløb køres over 157,7 kilometer med start i Antwerpen og mål i Leuven.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: TOM AHLQVIST

Helhedsplaner og disses proces. 18. oktober 2021 kl. 13.10

AF: JOHN WENNERWALD

Vi kan mere 17. oktober 2021 kl. 22.02

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

AF: BOB NIELSEN

Byrådet stemte imod dansk… 15. oktober 2021 kl. 06.47

AF: JOHN WENNERWALD

Sydkysten bliver grønnere 10. oktober 2021 kl. 23.23

AF: KURT HANSEN

Bogø vindmøller 05. oktober 2021 kl. 14.31

Annonce

ANNONCE