cookie-og-privatlivspolitik
Cathrine Dufour havde fundet det store smil frem efter sit ridt i den individuelle dressurfinale. Trods en høj score lykkedes det ikke at vinde en OL-medalje i denne omgang.
Cathrine Dufour havde fundet det store smil frem efter sit ridt i den individuelle dressurfinale. Trods en høj score lykkedes det ikke at vinde en OL-medalje i denne omgang.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Sport

Dufour kommer til kort i skrapt dressurselskab

Cathrine Dufour måtte nøjes med en fjerdeplads i den individuelle OL-finale i dressur.
28. juli 2021 kl. 14:02 Af Ritzau

Trods en kraftpræstation i sin sidste OL-optræden i Tokyo må Cathrine Dufour rejse hjem uden at have fået opfyldt sin drøm om en medalje.

Den 29-årige sjællænder levede helt op til forventningerne i den individuelle finale, men kom lige akkurat til kort i et meget skrapt selskab, hvor det blev til tysk guld og sølv, mens Storbritannien fik bronze.

Dufour sluttede lige uden for medaljerækkerne på en fjerdeplads - en placering identisk med den, hun var med til at sikre i holdkonkurrencen.

Dufours score var ellers så høj, at den havde rakt til bronze i Rio de Janeiro for fem år siden.

Men niveauet havde denne gang fået endnu et nøk i vejret, og der skulle 88,543 procent til for at få det eftertragtede metal hængt om halsen.

Annonce

Den danske dressurstjerne havde valgt musik fra "Les Misérables", men der var intet miserabelt over det ridt, som hun fyrede af på hesten Bohemian.

Da de syv dommere i fællesskab var kommet frem til scoren 87,507 procent, var Dufour pludselig hed medaljekandidat. I hvert fald i nogle minutter.

Umiddelbart efter overtog tyske Jessica von Bredow-Werndl nemlig førstepladsen med imponerende 91,732.

Og kort efter fulgte veteranen Isabell Werth op og skubbede Dufour endnu en plads ned i det samlede regnskab.

Da den regerende olympiske mester, briten Charlotte Dujardin, derefter nåede over 88 procent, var Dufour ude af medaljestriden.

Annonce

Hun kan nu bruge de næste tre år på at finpudse samarbejdet med sin forholdsvis unge hest, så hun kan forsøge sig igen i Paris i 2024.

Dufour var ikke den eneste dansker, der imponerede på Baji Equestrian Park, hvor vinden føg, og flagene blafrede i sommervarmen.

Nanna Skodborg Merrald lagde fint ud med at score næsten 81 procent, men det var Carina Cassøe Krüth, som leverede aftenens første danske højdepunkt.

Den 38-årige OL-debutant kom på banen til tonerne af "Time of My Life" fra filmen "Dirty Dancing" og lavede stort set ingen fejl i sit program.

Mens musikken klingede ud, og hesten Heiline's Danciera stod stille i den afsluttende parade, var der taktfaste klapsalver fra de par hundrede tilskuere, der havde fået adgang til den lille endetribune på anlægget.

Annonce

Dommerne belønnede den overraskende gode præstation med 83,329 procent, og Krüth sluttede som nummer syv. Nanna Skodborg Merrald endte på 11.-pladsen.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

AF: JOHN WENNERWALD

Anonym og fortrolighed 14. september 2021 kl. 22.36

Annonce

ANNONCE