cookie-og-privatlivspolitik
NFH's mange fans må fremover udenbys, hvis de vil følge holdet, når de spiller hjemmekampe i de europæiske klubturneringer. Power Arena kan ikke bruges længere.
NFH's mange fans må fremover udenbys, hvis de vil følge holdet, når de spiller hjemmekampe i de europæiske klubturneringer. Power Arena kan ikke bruges længere.
Foto: Anders Knudsen

Sport

EHF dumper Nykøbing F. Hallen

Det er slut med internationale kampe i Power Arena.
03. februar 2019 kl. 08:00 Af Thomas Jensen

Annonce

NYKØBING Når NFH søndag aften løber på banen til EHF Cup-kampen mod SCM Craiova, er det sidste gang, der bliver spillet internationalt håndbold i Nykøbing, så længe der ikke står en ny og moderne hal til rådighed.

Den besked har NFH fået af det europæiske håndboldforbund, EHF, forud for kampen.

NFH havde ellers dispensation til at spille EHF Cup´en færdig i denne sæson i Power Arena i Nykøbing, hvis de ønskede det, men efter VM-slutrunden i januar, hvor spanske spillere blev ramt af en væltet LED-bandereklame, er der blevet strammet op med omgående virkning.

- Vi har fået at vide, at kampen i morgen er den absolut sidste i Nykøbing, og det står ikke til diskussion, fortæller sikkerhedsansvarlig og bestyrelsesmedlem i NFH, Martin Koch.


Stramme regler

I det 60 sider lange regelsæt fra EHF står der blandt andet, at reklamebander skal opstilles mindst en meter fra sidelinjen.

Det krav kan ikke opfyldes i Power Arena, og det er heller ikke et tema at spille kampen uden de elektriske LED-bander, da EHF forlanger, at deres eventuelle sponsorer skal kunne eksponeres, ligesom NFH's egne sponsorer også skal tilgodeses.

En sejr over Craiova sender NFH i kvartfinalen i EHF Cup' en.

En kvartfinale som i givet fald skal afvikles uden for Nykøbing, og da NFH med pokaltitlen er sikret europæisk håndbold også i den kommende sæson, ligger det allerede nu fast, at disse kampe heller ikke kan spilles i Power Arena i Nykøbing.

- Vi vil selvfølgelig gerne spille alle vores kampe i Nykøbing, men vi er nødt til at agere ud fra de regler og rammer, vi får fra EHF. Og der må vi bare konstatere, at Power Arena ikke opfylder de betingelser, der er for at spille europæiske kampe, siger kommerciel direktør i NFH, Kristian Jakobsen.


Politisk beslutning

Det får ham dog ikke til at banke på hos borgmester i Guldborgsund Kommune John Brædder, og forlange en ny hal, der lever op til nutidens standard.

- Det er en politisk beslutning, som vi ikke har nogen indflydelse på, men det skal da ikke være nogen hemmelighed, at vi godt kunne tænke os en større hal, hvor vi har mulighed for at udnytte det sportslige og kommercielle potentiale, som vi helt klart fornemmer er til stede, men som vi ikke er i stand til at udnytte på nuværende tidspunkt, fordi rammerne er begrænsede, siger han og fortsætter:

- Vi har ikke nået loftet endnu, men vi kan røre det, som han formulerer det.

- Og efter pokalsejren har vi mærket en stigende efterspørgsel for at blive en del af vores produkt, beretter Kristian Jakobsen.

Han understreger, at klubben indtil nu har været yderst tilfreds med samarbejdet med Nykøbing F. Hallen og Guldborgsund Kommune, og han er udmærket klar over, at den stemning en fyldt håndboldhal i Nykøbing på nuværende tidspunkt kan generere er helt unik og har skaffet mange points, men som han understreger:

- Tiden er nok bare løbet fra en hal med mere end 50 år på bagen.

Dermed tyder meget på, at NFH's europæiske kampe fremover skal afvikles i Arena Næstved, og hvis den er optaget er den nærmeste godkendte arena Brøndby-Hallen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Hverdagens daginstitutioner 08. december 2019 kl. 22.31

AF: JOHN WENNERWALD

Sundhedsvæsnet får et løft i 2020 01. december 2019 kl. 21.30

AF: VALDEMAR HVIDBERG ALBAN

Så er det nok! 01. december 2019 kl. 17.10

AF: BJARKE ROSENKILDE

Marcus Knuth, en kommende… 29. november 2019 kl. 13.08

AF: BJARKE ROSENKILDE

Skraldespansk 29. november 2019 kl. 12.51

AF: JOHN WENNERWALD

Kriminelle bandemedlemmer… 24. november 2019 kl. 21.50

Annonce