cookie-og-privatlivspolitik
Mikkel Andersen scorede NFC's enlige mål sidst man mødte Esbjerg i en kamp der sluttede uafgjort 1-1 i Nykøbing. I morgen mødes de to hold i Esbjerg.
Mikkel Andersen scorede NFC's enlige mål sidst man mødte Esbjerg i en kamp der sluttede uafgjort 1-1 i Nykøbing. I morgen mødes de to hold i Esbjerg.
Foto: Ingrid Riis

Sport

Egeris: Vi er også pressede

Nykøbing FC kan sætte Esbjerg afgørende af i kampen om top-6.
28. november 2021 kl. 07:00 Af Thomas Lærke Jensen

NYKØBING En nøglekamp i forhold til at komme med blandt de seks bedste, der skal spille oprykningsspil, kan man vist roligt kalde Nykøbing FC's udekamp søndag eftermiddag på Blue Water Arena i Esbjerg.

Vestjyderne har fem point op til Nykøbing FC, der indtager der forjættede sjetteplads, så falstringerne kan med en sejr sætte de blåstribede fra fiskerbyen afgørende af med fem spillerunder tilbage efter det indbyrdes opgør.

Det kan esbjergenserne næppe tåle i deres selvforståelse af, hvor de hører til i hierarkiet i dansk fodbold, men forsvarsspiller Jacob Egeris, der forleden forlængede sin kontrakt med NFC for hele 2022, køber ikke, at Esbjerg er det hold med mest pres på skuldrene.

- Vi er også presset, for vi vil rigtig gerne i top-6. Det er en super vigtig kamp for os, hvor vi kan tage et rigtig stort skridt mod et stort mål, og det synes jeg, der er god mulighed for, med det spil vi leverer i øjeblikket, siger forsvarsspilleren, der glæder sig til kampen.


Definerende kampe

- Jeg er spændt på, om vi kan fortsætte de spillemæssige takter, vi har vist. De her to kampe vi har tilbage før jul (Esbjerg og på næste søndag Vendsyssel, red.) bliver meget definerende for, hvor vi står henne som hold, mener Jacob Egeris.

Annonce

Helt så kategorisk vil cheftræner Claus Jensen ikke sætte det op.

- Vi kigger ikke så meget på stillingen endnu. Vores fokus er først og fremmest på, hvordan vi vinder over Esbjerg,

- Selvfølgelig er jeg bevist om, at det er en vigtig kamp, og jeg ved, vi kan slå et hul til dem i tabellen, men som jeg har sagt så mange tidligere, så handler det om den næste kamp, siger Claus Jensen, der har respekt for vestjyderne.

- De har været lidt ting igennem i starten af sæsonen, men har et meget talentfuld hold med dygtige indiviualister, siger Claus Jensen og henviser til den tumultariske sæsonåbning, hvor utilfredse spillerne røg ud af klubben i bundter, da klubben hentede tyske Peter Hyballa ind som træner.


Kaotisk tid i Esbjerg

Hans til tider hårdhændede træningsmetoder var bestemt ikke noget, der vandt indpas i spillertruppen, som præsterede langt under niveau.

Annonce

Skaden var dog sket for den traditionsrige klub, der fyrede Hyballa efter en måneds tid, og i stedet blev Roland Vrabech hentet ind som træner, men chancen for en hurtig tilbagevenden til Superligaen er for længst forduftet.

Taber vestjyderne, der har vestlollikken Elias Sørensen i truppen, til NFC søndag, hedder det højest sandsynligt nedrykningsspil om at undgå degradering til 2. division for de tidligere danske mestre.

Alt det skal NFC selvfølgelig ikke bekymre sig om, lige nu i hvert fald, men det kræver en sejr på Blue Water Arena, hvor man faktisk har vundet en enkelt gang tidligere tilbage i 2017, da Lars Pleidrup, Mikkel Dahl og Søren Christensen scorede målene i sejren på 3-1, mens den nuværende Rubin Kazan-spiller og tidligere FC Midtjylland-profil Anders Dreyer scorede Esbjergs enlige mål ved den lejlighed.

NFC har hele truppen til rådighed til opgøret, der fløjtes op kl. 14:00 og kan følges direkte på Radio SydhavsØerne.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE