cookie-og-privatlivspolitik
Chelsea har vundet de seneste tre opgør mod Manchester City. Til højre ses danske Andreas Christensen i en duel med det unge fodboldtalent Phil Foden. (Arkivfoto)
Chelsea har vundet de seneste tre opgør mod Manchester City. Til højre ses danske Andreas Christensen i en duel med det unge fodboldtalent Phil Foden. (Arkivfoto)
Foto: Carl Recine/Ritzau Scanpix

Sport

Ekspert: Engelsk topopgør kan blive afgørende for sæsonen

Kampen mellem Chelsea og Manchester City kan få afgørende betydning, mener fodboldekspert Mikkel Bischoff.
24. september 2021 kl. 13:30 Af Ritzau

Lørdag møder Chelsea den forsvarende engelske mester, Manchester City, og det kan blive en kamp, der er med til at afgøre sæsonen, mener fodboldekspert på 6'eren Mikkel Bischoff.

Det skyldes ikke mindst den høje kvalitet hos topholdene, hvor især fire hold skiller sig ud.

- Toppen i Premier League er utroligt tæt. Mesterskabet kommer formentlig til at stå mellem Chelsea, Manchester City, Liverpool og Manchester United.

- Kampen kan få afgørende betydning, fordi de bedste hold i Premier League efterhånden er så gode, at der skal meget få pointtab til, før mesterskabet er tabt, siger han.

Efter sæsonens første fem kampe indtager Chelsea med 13 point førstepladsen i tabellen, og det er velfortjent, mener fodboldeksperten.

Annonce

- Chelseas sæsonstart har været imponerende. De har kværnet alle hold og været effektive og solide. De har en fantastisk trup med en kæmpe bredde, og så er de utroligt svære at skabe chancer imod, siger han.

En af grundene til Chelseas succes er den tyske træner Thomas Tuchel.

Da Tuchel midt i sidste sæson tog over for den tidligere træner Frank Lampard lå Chelsea på niendepladsen. Siden har klubben vundet Champions League og ligner i denne sæson en oplagt titelkandidat i ligaen.

Ifølge Mikkel Bischoff er tyskerens evne til at omstille holdet og vinde de svære kampe et stort aktiv for Chelsea.

- Når Chelsea har haft problemer, har Thomas Tuchel vist, at han er i stand til at ændre fodboldkampe. I sidste kamp mod Tottenham gik han ind i pausen, ændrede nogle ting, og så spillede det bare i anden halvleg, siger han.

Annonce

I kampen vandt Chelsea 3-0 over Tottenham efter en målfri første halvleg.

Hos rivalerne fra Manchester City ser det knap så godt ud. Med ti point i fem kampe ligger Manchester City på femtepladsen trods en hæderlig målscore på 11-1.

Manchester City har i indeværende sæson vundet 5-0 over både Norwich og Arsenal, men har samtidig spillet uafgjort 0-0 mod Southampton, der ligger på 15.-pladsen.

Det er i resultater som disse, at man finder forklaringen på Manchester Citys placering, mener Mikkel Bischoff.

- I de kampe, der bliver hårde og tætte, har City ikke ligesom Chelsea haft evnen til at score mål og lukke fuldstændig af.

Annonce

- Enten har City blæst modstanderne fuldstændig ud af banen, eller også har det været fuldstændigt lige kampe, og de lige kampe har de ikke formået at vinde. Det er det, der udgør forskellen på de to hold i øjeblikket, siger han.

Ifølge bookmakerne er Chelsea og Manchester City favoritter til at vinde Premier League, men lige nu og her ser Chelsea bedst ud, mener Mikkel Bischoff.

- Manchester City er et fantastisk hold, og de scorer et hav af mål, men jeg synes ikke, at de ser lige så solide ud som Chelsea i øjeblikket. Det virker også, som om Tuchel og Chelsea har krammet på Manchester City, siger han.

Og måske er der noget om snakken.

I de seneste tre indbyrdes opgør har Chelsea sejret - senest i Champions League-finalen - og det bliver derfor spændende at se, om Manchester City formår at bryde stimen.

Annonce

Det får City mulighed for i udekampen mod Chelsea, der begynder lørdag klokken 13.30.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: TOM AHLQVIST

Helhedsplaner og disses proces. 18. oktober 2021 kl. 13.10

AF: JOHN WENNERWALD

Vi kan mere 17. oktober 2021 kl. 22.02

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

AF: BOB NIELSEN

Byrådet stemte imod dansk… 15. oktober 2021 kl. 06.47

AF: JOHN WENNERWALD

Sydkysten bliver grønnere 10. oktober 2021 kl. 23.23

AF: KURT HANSEN

Bogø vindmøller 05. oktober 2021 kl. 14.31

Annonce

ANNONCE