cookie-og-privatlivspolitik
Valencia - her med danske Daniel Wass - er en af de syv klubber i La Liga, der har en spiludbyder på maven.
Valencia - her med danske Daniel Wass - er en af de syv klubber i La Liga, der har en spiludbyder på maven.
Foto: Susana Vera/Reuters

Sport

Eksponering af spiludbydere forbydes i spansk sport

Ny spansk lov forbyder eksponering af spiludbydere i sport. Det koster La Liga-klubber millioner af euro.
28. oktober 2020 kl. 18:42 Af Ritzau

Annonce

Fra maj næste år skal det være slut med, at spanske sportsklubber eller sportsudøvere eksponerer spilleselskaber - eksempelvis bettingudbydere eller onlinekasinoer.

Spanske sportsklubber har onsdag modtaget et brev underskrevet af Spaniens forbrugerminister, Alberto Garzon, hvori han pålægger klubberne at annullere deres sponsoraftaler med spilleselskaber senest ved sæsonens udgang.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters, som har set det brev, der er sendt til klubberne.

Loven er på vej til at blive godkendt, og det betragtes som en formalitet, at den bliver det.

Den forbyder, at klubber eller sportsudøvere eksponerer logoer for spilleselskaber på deres hjemmesider, i kampagnemateriale eller andre former for reklamer som for eksempel et logo på en fodboldtrøje eller sponsorvæg.

I brevet henvises der til en statistik, som viser, at 40 procent af spaniere i alderen 18-25 år benytter sig af spilleselskaber. For fire år siden var tallet 29 procent. Samtidig er det samlede beløb, som aldersgruppen bruger på gambling, steget med 13 procent årligt de seneste fire år.

De nye regler spås at koste sportsklubberne dyrt. Særligt spansk fodbold, der via tv og streaming eksponeres i hele verden, ender formentlig med at gå glip af millioner af euro.

I dag har 7 ud af 20 klubber i den bedste fodboldrække, La Liga, en spiludbyder som hovedsponsor på sin kamptrøje. I mange af ligaens øvrige klubber finder man et spilleselskab, der har et mindre sponsorat end et hovedsponsorat.

Præsidenten for La Liga, Javier Tebas, har ifølge Reuters tidligere udtalt, at lovændringen samlet vil koste klubberne 90 millioner euro årligt. Derfor har han arbejdet for en overgangsordning, så fodboldklubberne først om tre år - og ikke allerede efter indeværende sæson - skal følge lovgivningen.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: RANDI HANSEN

afhentning af affald 23. januar 2021 kl. 22.58

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

Annonce