cookie-og-privatlivspolitik
Emma Aastrand Jørgensen glæder sig over fortsat støtte frem mod OL i Tokyo næste år.
Emma Aastrand Jørgensen glæder sig over fortsat støtte frem mod OL i Tokyo næste år.
Foto: Anders Knudsen

Sport

Emma Jørgensen kan se frem til fortsat OL-støtte

50 atleter fra 12 forskellige forbund får i alt otte millioner kroner i direkte økonomisk støtte frem mod OL næste år.
07. juli 2020 kl. 10:20

Annonce

KØBENHAVN Det vakte naturligvis stor glæde blandt en række danske elitesportudøvere, da det mandag blev offentliggjort, at de kan se frem til fortsat økonomisk understøttelse frem mod de udsatte olympiske lege næste år i den japanske hovedstad Tokyo.

De 50 atleter, der allerede er kvalificeret til legene, kan se frem til et bidrag fra midler fra Salling Fondene og Kirkbi A/S samt en særbevilling fra regeringen.

Heriblandt også kajakroeren Emma Aastrand Jørgensen, Maribo Kajakklub, der vandt sølv ved legene i Rio de Janeiro for fire år siden.

- Det gør mig utrolig glad, at jeg får denne støtte hele vejen frem til OL. Den støtte er afgørende for, at jeg kan træne og præstere bedst muligt. I den tid, vi er i, er det desuden en ekstra motivation, og jeg vil gøre mit for at stå øverst på skamlen til næste år i Tokyo, siger Emma Aastrand Jørgensen.

Atleterne repræsenterer 12 forskellige idrætsgrene. Det er atletik, brydning, bueskydning, cykling, karate, kajak, ridning, roning, sejlsport, skydning, svømning og triatlon.

For de fleste af atleterne bygger støtten videre på en bevilling, der løb frem til og med august 2020, hvor OL skulle have været afholdt.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Børn skal have en tryg… 26. januar 2021 kl. 20.14

AF: PER HØYEM

Et meget frisk pust 26. januar 2021 kl. 10.18

AF: J. HANSEN

Teknisk udvalg straffer… 25. januar 2021 kl. 10.46

AF: JOHN WENNERWALD

Et frisk pust 24. januar 2021 kl. 22.49

AF: RANDI HANSEN

afhentning af affald 23. januar 2021 kl. 22.58

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

Annonce