cookie-og-privatlivspolitik

3

Billeder

Emma Aastrand Jørgensen med sin medalje efter at have vundet bronze i 500 m enerkajak til OL i Tokyo.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Sport

Emma efter medalje-løb: Kan mærke tårerne presse sig på

Det var en både glad, lettet og rørt Emma Aastrand Jørgensen, som talte med DR1 umiddelbart efter, at OL-bronzemedalje nummer to var i hus.
05. august 2021 kl. 06:10 Af Jakob Poulsen

- Jeg kan mærke, at tårerne presser sig rigtigt meget på. Det er virkelig fantastisk.

Kajakroeren Emma Aastrand Jørgensen, der stammer fra Maribo var både glad, rørt, stolt og måske mest af alt lettet, da hun talte med DR1s Lotte Friis kort efter, at hun tidligt torsdag morgen havde roet endnu en medalje hjem til Danmark ved OL i Tokyo.

For anden gang på få dage vandt maribonitten bronze i et stærkt finalefelt - første gang var det i kvindernes 200 meter enerkajak, denne gang i 500 meter enerkajak.

- Det gør bare pisseondt i armene lige nu. Jeg havde ingen fornemmelse af, hvor jeg lå i feltet, for jeg fokuserede så meget på mig selv, fortalte hun.

Halvvejs gennem løbet, hvor hun var nede på sjettepladsen, kunne hun dog godt fornemme presset fra konkurrenterne, som alle lå på hendes venstre side, idet Emma havde fået bane 1, som er en af yderbanerne.

Annonce

- Jeg pressede bare på så meget, jeg kunne, men min syre kom for tidligt, sagde hun blandt andet.
Alligevel lykkedes det altså at kæmpe sig op på medaljeskamlen med en imponerende slutspurt.

- Jeg har haft så høje forventninger til mig selv. Derfor er det også så dejligt at stå her nu. Jeg står tilbage med en lettelse, og nu vil jeg nyde resten af dagen, lød det fra en glad Emma Aastrand Jørgensen, inden hun blev spurgt til sine tanker omkring næste OL, som finder sted om tre år.

- Nu gør vi lige det her OL færdigt først, og så tager vi det andet til den tid, for et OL fylder rigtigt meget, lød det fra den dobbelte bronzemedaljevinder fra Midtlolland.

Hun har i øvrigt chance for at tage endnu en medalje med hjem fra Tokyo, idet hun også er en del af holdet i den danske firerkajak på 500 meter-distnacen. Her tages de første pagaj-tag i morgen fredag.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

AF: JOHN WENNERWALD

Anonym og fortrolighed 14. september 2021 kl. 22.36

Annonce

ANNONCE