cookie-og-privatlivspolitik
Emma Aastrand Jørgensen har hentet Danmarks sjette medalje ved OL i Tokyo.
Emma Aastrand Jørgensen har hentet Danmarks sjette medalje ved OL i Tokyo.
Foto: Lee Jin-Man/Ritzau Scanpix

Sport

Emma fra Maribo vinder OL-bronze!

Emma Aastrand Jørgensen, der stammer fra Maribo, har tidligt tirsdag morgen vundet sin anden olympiske medalje. Knapt så godt gik det bryderen Fredrik Bjerrehuus.
03. august 2021 kl. 05:40 Af Jakob Poulsen

Sådan! Hun gjorde det! Emma Aastrand Jørgensen, der stammer fra Maribo og har fået sin kajak-opvækst i Maribo Kajakklub, vandt meget tidligt tirsdag morgen sin anden olympiske medalje.

I finalen i kvindernes 200 meter enerkajak ved OL i Tokyo blev hun nummer tre i tiden 38,901 sekunder. Det var endda ganske tæt på at blive til en sølvmedalje, idet spanieren Portela blot var marginalt hurtigere i tiden 38,883 sekunder.

Guldet blev vundet af Lisa Carrington fra New Zealand, som satte ny olympisk rekord i tiden 38,120 sekunder, fortæller Ritzau.

Den flotte bronzemedalje er som sagt den anden OL-medalje til den 25-årige maribonit. Ved OL i Rio 2016 vandt Emma Aastrand Jørgensen en imponerende sølvmedalje i 500 meter enerkajak, som også er hendes favoritdisciplin, og som også stiller op i ved dette OL, så måske er der mere olympisk metal i vente fra den kant til Danmark og Lolland.

Derudover er Emma også med som en del af den danske firerkajak.

Annonce

Medaljen er den sjette til Danmark ved dette OL. Kæmpe stort tillykke til Emma Aastrand Jørgensen.

Omtrent samtidig med, at Emma hentede medalje på vandet, var bryderen Fredrik Bjerrehuus, der har boet i Nykøbing og trænet på brydecentret i byen, også i kamp i 67-kg klasssen i græsk-romersk brydning.

Han tabte desværre til ukraineren Parviz Nasibov, fortæller Ritzau. Nederlaget sender dog ikke Bjerrehuus helt ud af OL endnu. På grund af de lidt specielle regler i brydning, kan han fortsat nå at vinde bronze.

Alle brydere, der er røget ud til en finalist, kommer nemlig med i en opsamlingsturnering - eller repechage, som det hedder på engelsk - hvor der kæmpes om to bronzemedaljer.
Opsamlingsturneringen afvikles onsdag.
Men det kræver altså, at ukraineren går i finalen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

AF: JOHN WENNERWALD

Anonym og fortrolighed 14. september 2021 kl. 22.36

Annonce

ANNONCE