cookie-og-privatlivspolitik
Sådan ser det nye foreningshus - Motion Vesterskov - ud på tegnebrættet.
Sådan ser det nye foreningshus - Motion Vesterskov - ud på tegnebrættet.
Foto: Nykøbing FC

Sport

Endelig klar til første spadestik

Idræts Campus skifter karakter og navn til MoVe - Motion Vesterskov.
18. juni 2020 kl. 19:40 Af Torben Mølgaard

Annonce

NYKØBING Et moderne samlingssted for idrætsaktiviteter i Nykøbing kan nu - efter mange udfordringer undervejs - endelig blive realiseret, efter den sidste del af finansieringen er kommet på plads.

Det, der på tegnebrættet for snart ni år siden med fodbold i centrum blev fremstillet som et Idræts Campus under Nykøbing FC, har på det seneste ændret karakter og form og skal i stedet hedde MoVe, hvilket står for Motion Vesterskov.

- Campus har man snart allevegne, og vi vil gerne bygge noget unikt med mulighed for en bred vifte af aktiviteter, siger en af initiativtagerne til projektet, René Fjeldsøe Sørensen, formand for amatørafdelingen i Nykøbing FC.

Fodboldklubbens aktiviteter spiller stadig en hovedrolle i projektet, men MoVe er udtænkt med faciliteter, der kan bruges hele dagen til mange forskellige former for aktiviteter.


Revideret

- På dette punkt har vi revideret ideerne fra det første udkast, hvilket jeg også føler er en vigtig grund til, at vi har fået støtte fra flere forskellige fonde til projektet, siger René Fjeldsøe Sørensen.

Drømmen om et fodboldhus er blevet til et fælles foreningshus, som skal være base for både udendørs og indendørs aktiviteter i øjenhøjde med brugerne - uanset om man er øvet, nybegynder, dyrker idræt i forening eller organiserer sig selv.

Nykøbing FC har været i dialog med en række organisationer inden for bl.a. uddannelse og psykiatri ligesom den lokale svømmeklub og løbere har været inddraget.

Projektet koster i alt 46,3 millioner kroner, hvilket er omkring 15 millioner kroner dyrere end det oprindelige forslag til Idræts Campus tilbage i 2011.

Den sidste del af finansieringen er for nylig kommet på plads efter et tilskud fra Lokale- og Anlægsfonden på 7 millioner kroner.


Engageret mødested

- Projektet er et kerneeksempel på et engagerende mødested, der introducerer aktiviteter for kernebrugere og idrætsuvante. Samtidig er det et godt bud på et foreningshus, hvor man deler, og mange foreninger finder fællesskab, hedder det bl.a. fra Oliver Vanges, der er udviklingskonsulent i Lokale- og Anlægsfonden.

Derudover finansieres MoVe med tilskud på knap 7 millioner fra AP Møller Fonden og 5 millioner fra Realdania.

Guldborgsund Kommune investerer godt 10 millioner kroner i projektet, mens Nykøbing FC selv indskyder omkring en tredjedel - altså ca. 15 millioner kroner.

- Jeg tror, vi har set rigtig i vores nytænkning til et forsamlingssted, der får et areal på omkring 1800 m3, hvilket er cirka halvanden gang så stort som den oprindelige plan, fortæller René Fjeldsøe Sørensen.

Byggeriet for enden af Østre Allé skal efter planen begynde med første spadestik primo september i uge 37 med forventet afslutning et år senere. Konstruktionen af udearealerne tager kun et halvt år og begynder derfor i marts, så de er klar til brug samtidig med foreningshuset.

- Der har været knaster undervejs, men personligt har jeg aldrig tvivlet på at projektet kunne realiseres, understreger René Fjeldsøe Sørensen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God og sikker sommerferie! 12. juli 2020 kl. 22.42

AF: KENNETH WINTHER

Katastrofe kurs 12. juli 2020 kl. 22.03

AF: TOM AHLQVIST

Det Falsterske Diges holdbarhed 12. juli 2020 kl. 20.57

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

Annonce