cookie-og-privatlivspolitik
De rødklædte Team Esbjerg-spillere er fortsat med i Champions League, hvor holdet har nået kvartfinalen og skal møde Buducnost fra Montenegro.
De rødklædte Team Esbjerg-spillere er fortsat med i Champions League, hvor holdet har nået kvartfinalen og skal møde Buducnost fra Montenegro.
Foto: Sportxpress/Ritzau Scanpix

Sport

Europæisk håndboldforbund dropper kampe i april og maj

Det Europæiske Håndboldforbund forventer, at der først gives grønt lys til håndbold igen i juni.
25. marts 2020 kl. 14:03 Af Ritzau

Annonce

Udbruddet af coronavirus får stor indflydelse på den europæiske håndboldkalender.

Onsdag oplyser Det Europæiske Håndboldforbund (EHF) i en pressemeddelelse, at alle internationale kampe er aflyst i april og maj. Det er man kommet frem til på et møde i EHF's magtfulde eksekutivkomité.

I stedet arbejder EHF med en teoretisk plan for, hvordan diverse internationale kampe kan afvikles, såfremt der måtte blive givet grønt lys til at spille håndbold igen fra juni.

Er det muligt, har EHF besluttet, at Final 4-stævnerne, der skal afgøre Champions League for mænd og kvinder samt mændenes EHF Cup, rykkes til den anden side af sommerferien.

Vinderne af de europæiske klubturneringer vil i stedet blive fundet i henholdsvis slutningen af august og starten af september.

Planerne er med forbehold for ændringer, siger EHF-præsident Michael Wiederer.

- I øjeblikket er der vigtigere ting at fokusere på end at diskutere end håndboldkampe. Ikke desto mindre har vi arbejdet med nogle scenarier. Vi er fuldt ud bevidste om, at de afhænger af, hvordan situationen med coronavirus udvikler sig, og hvilke restriktioner regeringer indfører.

- I EHF ønsker vi at være fleksible, og vi vil tilpasse omstændighederne som de ændrer sig. Vi vil ikke give indtrykket af, at vi prøver at presse det her program igennem, siger håndboldpræsidenten.

EHF har fremlagt et konkret program for, hvordan de internationale kampe kan blive spillet i juni og juli. Eksempelvis skal Team Esbjergs håndboldkvinder spille CL-kvartfinaler mod Buducnost i tredje og fjerde uge af juni.

Tirsdagens udsættelse af OL har skabt lidt mere plads i kampkalenderen.

Det Internationale Håndboldforbund (IHF) meddeler, at OL-kvalifikationsturneringerne, der skulle have været afviklet i juni, er udsat på ubestemt tid.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

AF: MARTIN WOUTERS

lindholm ghetto 18. september 2020 kl. 17.00

AF: MARTIN WOUTERS

storstrøms bro 17. september 2020 kl. 13.57

AF: HENNING ABILDGAARD

Hastværk med… 15. september 2020 kl. 21.07

AF: JOHN WENNERWALD

Det skal være nemt at være syg 13. september 2020 kl. 22.19

AF: KNUD ÆRBO

Besparelser i ældreplejen 12. september 2020 kl. 10.18

Annonce