cookie-og-privatlivspolitik
Thorbjørn Olesen fik i sidste uge lov til at deltage i invitationsturneringen Jyske Bank Danish PGA Championship, selv om han var udelukket fra European Tour og PGA Tour.
Thorbjørn Olesen fik i sidste uge lov til at deltage i invitationsturneringen Jyske Bank Danish PGA Championship, selv om han var udelukket fra European Tour og PGA Tour.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Sport

European Tour ophæver udelukkelsen af Thorbjørn Olesen

Thorbjørn Olesen må igen spille turneringer på European Tour, som har ophævet hans karantæne.
02. juli 2020 kl. 19:45 Af Ritzau

Annonce

European Tour ophæver udelukkelsen af golfspilleren Thorbjørn Olesen med øjeblikkelig virkning.

Det skriver European Tour i en pressemeddelelse.

Danskeren har været udelukket fra at deltage i golfturneringer, efter at han i juli sidste år blev anholdt efter en flyvetur fra Nashville til London og siden sigtet for tre forskellige forhold om upassende opførsel.

Han nægter sig skyldig i alle tre.

European Tour har indtil nu fastholdt, at Olesen ville være udelukket, så længe hans sag kørte i det britiske retssystem.

Retssagen skulle være begyndt 11. maj, men blev udskudt på grund af coronaudbruddet. I stedet er den foreløbig sat til december 2021.

- På grund af den omfattende og hidtil usete forsinkelse i sagen er European Tour kommet frem til, at udelukkelsen skal ophæves med øjeblikkelig virkning, skriver golfarrangøren.

- Dermed kan han spille, mens hans sag fortsætter. Beslutningen vil blive genovervejet, når sagen er afgjort, men så længe sagen er i gang, vil European Tour ikke kommentere yderligere.

Efter at have været udelukket i næsten et år er Thorbjørn Olesen glad for, at han nu igen kan dyste med de øvrige golfspillere om prestige og penge.

- Selv om min lejr og jeg i begyndelsen var enig i, at jeg ikke skulle deltage i turneringer, så længe sagen var i gang, er jeg naturligvis glad for, at European Tour giver mig tilladelse til at fortsætte karrieren oven på den lange udsættelse af min retssag.

- Sagen kører stadig, så jeg vil ikke kommentere den yderligere, siger danskeren i pressemeddelelsen.

European Tour har været sat på pause siden marts på grund af coronakrisen. Planen er at vende tilbage med turneringen Betfred British Masters i det nordøstlige England 22. til 25. juli.

30-årige Olesen fik i sidste uge lov til at deltage i invitationsturneringen Jyske Bank Danish PGA Championship i Himmerland. Her sluttede han på en delt syvendeplads.

Selv om han har været udelukket i 11 måneder, er han stadig den næstbedst placerede dansker på verdensranglisten som nummer 166. Kun Lucas Bjerregaard på 130.-pladsen er højere rangeret.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

AF: MARTIN WOUTERS

sejlrende og rensning 21. juli 2020 kl. 20.58

AF: JOHN WENNERWALD

Kan pensionsalderen gå den… 20. juli 2020 kl. 11.28

Annonce